Drunken Dolly – Drunken Dolly and the Drunken Man’s Curse.

Drunken Dolly

De Popronde brengt veel nieuwe talenten naar voren. Ik ben ook dan altijd nieuwsgierig wát het is allemaal. Middels mijn eigen site probeer ik zo de bands/artiesten in de schijnwerpers te zetten. Gewoon omdat het kan, gewoon omdat het hoort!
Deze week zal in het teken staan van enkele bands waar ik een EP van heb bemachtigd of waarvan ik vindt dat ze meer in de spotlight dienen te staan.
En niks een rustige zondag, nee we vliegen er vol in!!! Drunken Dolly is de naam en het is volop Ierse folk/punkmuziek maar dan vanuit Nederland! Denk aan bijvoorbeeld Flogging Molly, Dropkick Murphy’s of Fidler’s Green…. Ook deze toppers hebben zich heel vaak geamuseerd tijdens de Popronde waaronder in Sittard. Hier een recensie van hun EP!

Zoals ik al zei…. Het is een en al knallen zoals we de Ierse folk/punk muziek kennen. Daar is geen woord over gelogen! Je zult ook geen seconde kunnen stilstaan of rustig op een stoel kunnen zitten als je dit hoort. Gewoon gas geven!
Vier tracks en het is nooit rustig! ‘Drunken Man’s Curse’ is het begin! De banjo en mandolin hebben een belangrijke taak in dit nummer. Het tempo is gewoon retestrak en de tekst is geniaal: over het drinken van bier en even niet meer weten wat de consequenties kunnen zijn.
Bij ‘Humongous Tattood Arms’ moet ik denken aan Popeye… Geen idee waarom! Sailors, tattoos, bescherming…. Zoon en vader. Een stuk tekst: “A sleeve full of memories, each picture a story. I’m so proud to be a part of that arm. Anchors, bottles, ships and a picture of me as his lucky charm”. Geen half werk!
Nummer 3 is ‘St. Patrick’s Day’, dé Nationale feestdag van Ierland. Het nummer is een ode eraan en ik moet zeggen, de stem geeft me altijd een smile op m’n gezicht. Gewoon vrolijk en energiek! De samenzang zal hoe dan ook altijd voor veel hossende mensen zorgen.
De afsluiter, helaas, is ‘That Kiss’. Beginnend met een banjo, rustig… Maar dan gaat het los! De hele band knalt en het gaspedaal wordt ingetrapt. Tijdens het refrein is het echt een moment dat je elkaar bij de schouders gaat en kan ‘sjoenkele’. Maar daarna is het weer non-stop springen, moshen en weet ik veel wat nog meer!

Drunken Dolly (Mobile)Het is hoe dan ook een knaller van EP. Gewoon een bak vol energie, gas geven en plezier hebben!!
Drunken Dolly heeft gewoon de potentie om echt internationaal uit te groeien tot een hele toffe festival act, geen problemen mee. Als een café of poppodium op z’n kop gezet kan worden, moet dat absoluut geen probleem zijn bij een festival tentje of weide…. 🙂

Vorig artikelRhinorino – What If
Volgend artikelBirth Of Joy – You Got Me Howling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in