Daniel Cane @ Leven
Daniel Cane: Carlie’S Photography

De Popronde brengt veel nieuwe talenten naar voren. Ik ben ook dan altijd nieuwsgierig wát het is allemaal. Middels mijn eigen site probeer ik zo de bands/artiesten in de schijnwerpers te zetten. Gewoon omdat het kan, gewoon omdat het hoort!
Deze week zal in het teken staan van enkele bands waar ik een EP van heb bemachtigd of waarvan ik vindt dat ze meer in de spotlight dienen te staan.
Nu een artiest welke wel heel vaak geboekt is tijdens de Popronde 2015 en ook al voor andere hete vuren gestaan heeft: Pinkpop. Het is Daniel Cane & The Rebellion.

Daniel Cane oftewel Rico Neeter is tijdens de Popronde dit jaar behoorlijk vaak geboekt: 27 keer. Maar dat zal wellicht iets meer zijn als hij nog ergens last minute moest invallen. Dus maak er maar sowieso 28 van aangezien dit in Sittard het geval was.

Zijn EP ‘Home’ is ook lekker verkocht geworden heb ik gemerkt in Sittard. En terecht ook. Hij maakt het live in ieder geval al heel erg waar. De puurheid, energie en (ook heel belangrijk) de humor & eerlijkheid tussen de nummers in maken het optreden een om te onthouden.
Die puurheid en energie is ook te horen. Gewoon beginnen met het begin: ‘Dancing On Cold Feet’. Een rustige akoestische gitaar, de herkenbare stem… Meer is niet nodig! Er wordt een verhaal verteld wat je gewoon ook direct kan voelen. Herkenbaar voor iedereen: het niet alleen willen zijn, geen geliefde bij je hebben.
‘Harbor’ is het volgende nummer. Wederom een prachtig verhaal. Nu met een elektrische gitaar maar dit wilt niet zeggen dat we veranderen naar rock! Neen, het is een mooi liefdevol liedje waar na 2.30 minuut meer passie in komt. De stem wordt wat scheller, harder emotioneler. Je voelt de emotie.
Wat een power, passie: ‘Oxygen’! Maar dat komt pas later. Bij elk nummer wat Daniel Cane zingt voel je zijn eerlijkheid & liefde. Zo ook dus bij deze… De leuke vergelijkingen die hij maakt in het tweede deel brengt een glimlach. Zoals; You’re the monster under my bed, But I want you on top instead. Liefdevol met een grote glimlach. En zoals ik meteen zei: wat een power en passie…. En dat in het laatste gedeelte. Nice!
Afsluiter is even van een andere categorie… ‘Exit Strategy’ geeft meer het afscheid aan van een relatie, desondanks wordt het heel mooi gebracht. Ook de opbouw van het nummer is perfect: de kracht van het afscheid nemen is goed vertolkt en een hele fijne gitaarsolo erbij. Met regelrecht een afsluiting. Van een relatie én een EP.

Daniel Cane (Mobile)

Natuurlijk werd er tijdens een optreden van de Popronde veel meer nummers gebracht maar die komen wellicht ook nog eens op een album te staan. Ik ben blij dat zo’n artiesten nog rondlopen… Die zich gewoon lekker open en bloot geven en hun verhaal vertellen (zingen). Rico is daar eentje van!
Daarbij, wat ik ook al aangeef… Live is het gewoon genieten. De lol spat ervan af, de dankbaarheid is groot en het is goed!!! Dat is natuurlijk ook van wezenlijk belang.

Hier het laatste nummer, mét band!

Vorig artikelWaking Skies – Sleepless Nights
Volgend artikelNiek Pronk – Taste

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in