David Benjamin (Mobile)
EP David Benjamin (en een of andere malloot).

David Benjamin was deelnemer aan seizoen 3 van De Beste Singer Songwriter (DBSSW) en daarbij ook gelijk een van mijn favorieten (met Youri Lentjes red.). Aangezien ik een enorme muziekliefhebber ben was ik blij dat David een EP uitbracht.. En ook nog in ”reallife” material!!! Dus dat was bestellen en klaar. Daarbij ben ik van mening dat je beginnende artiesten moet steunen waar je kan.. Dus hup.. die 7euro kan je makkelijk besteden in deze EP!

Om het maar even te hebben over de nummers die op de EP staan.. Beginnende met ‘When I See You In July’, het nummer dat tijdens DBSSW gespeeld werd met de band van Miss Montreal. Het typische liedje dat enorm in je hoofd blijft hangen, enorm zomers en enorm catchy.
‘Magic Marker’ heeft te maken met een foto van de World Press Photo. In plaats van een heel beladen nummer probeert hij een goed, vrolijk maar tóch met een boodschap erbij.
Het derde nummer ‘In Time’ heeft hij twee keer gespeeld. Onder meer in de finale! Het nummer refereert naar een film, ‘Onder het hart’. Breekbaar maar wederom heel erg catchy, het klopt aan alle kanten!
Als afsluiter heeft David Benjamin het nummer over/aan zijn moeder op de EP staan, hiermee heeft hij ook de weekopdracht gewonnen. ‘Victoria’  kan je echt als ode, bedankje, liefde zien, prachtig en wéér zo breekbaar. De kopstem die gebruikt wordt is onder meer hetgeen dat het zo’n goed nummer maakt!

Zoals ik al eerder zei; David Benjamin was een favoriet van me en ben blij met zijn EP. Ben nu al benieuwd naar meer nummers en dus eigenlijk een hele CD. Enige vraag dat ik mij afvraag is waarom het nummer van de auditie niet op de EP staat, die gaf namelijk kippenvel met een lach. Verder, super! Een aanwinst in muziekland!!

Leuk bedankje.
Leuk bedankje.

Aangezien ik deze NU in mijn hoofd heb, zal ik deze dus ook met jullie delen:

Vorig artikelTröckener Kecks – Met Hart En Ziel
Volgend artikelOrgaanklap – Indie Pop Rock Song

1 REACTIE

  1. Een tweede EP met de titel ‘Through your eyes’ en het gelijknamige (auditie)nummer is net klaar. Het nummer is zelfs al opgenomen voor de DBSSW-3 begon. Oorspronkelijk was deze EP eerder gepland, maar David besloot om eerst een EP uit te brengen met de nummers van DBSSW.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in