David Benjamin EP

De tweede EP van een hele goede muzikant is as we speak te draaien. Het gaat over David Benjamin, ik heb deze singer songwriter al vaker genoemd op CamielMusic.
Dat is niet voor niks, ik vind hem heel goed. Moet ik hem nog introduceren? Snel dan: deelname aan De Beste Singer Songwriter, vanuit nul naar favoriet, favoriet van mij, vrolijke & aanstekelijke muziek.

Tijd om door te gaan met het schrijven over zijn nieuwe EP: Through Your Eyes. Om maar meteen met een heel positief punt te starten, er staan vijf nummers op! Dat is al gelijk één meer dan zijn eerste EP, super dus.
Het eerste nummer heb ik al gerecenseerd op mijn site: ‘Can’t Get My Head Around Loving You’. Het is wat meer uptempo, er zit meer muziek in, het is echt met een band! Vervolgens is het tijd voor ‘Give It Up’, zoals meerdere nummers van David Benjamin blijft deze ook heerlijk hangen. Ik ben blij dat hij niet veranderd en dus zijn sterke punten blijft handhaven: plezier in de muziek hebben. Dan is het nummer daar waar hij heel erg veel indruk mee heeft gemaakt tijdens de audities van De Beste Singer Songwriter: ‘Through Your Eyes’. Het nummer dat hij geschreven heeft nadat zijn broer zelfmoord gepleegd heeft. Dat heeft echter wel een tijdje geduurd maar dan heb je ook een nummer met een boodschap én een lach. Nummer 4 is ‘Until She Leaves’. Een nummer met een verhaal (uiteraard liefde!) en met een hele fijn opbouw! Daarnaast blijft het ook zeker hangen, ik neurie het gelijk mee. De afsluiter op de EP is ‘Sunrise’, een heel rustig puur nummer. Hoog oehoehoe gehalte maar dat maakt het ook wel heel eigen daardoor.

Ik kies voor de zeer pure, akoestische versie van ‘Sunrise’.

Vorig artikelKings Of Leon – Radioactive
Volgend artikelYouri Lentjes – As The Storm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in