Als je zegt Eminem zeg je hiphop. Dat het een fenomeen is, is wel duidelijk. Menig grote hits heeft hij gemaakt en is in de zeroes toch wel een van de grootste artiesten geweest.
Daarbij zal een ieder van ons ook zeer zeker nummers van hem kennen. Om maar te beginnen met zijn doorbraak: ‘My Name Is’. Deze was echter nog in 1999 maar daarna was het hits tot en met… Ik noem er een paar: ‘The Real Slim Shady’, ‘Stan’, ‘Without Me’, ‘Just Lose It’, ‘Mockingbird’ en ook een samenwerking nog met Rihanna bleef niet onopgemerkt, ‘Monster’.

Ik noem heel veel nummers niet…. Dan zijn we morgen nog bezig maar het gaat nu om deze classic, want dat is het rubriekje vandaag: Lose Yourself.
Zeer zeker bekend van de film 8 Mile, waar Eminem zelf in de hoofdrol speelt.
Lose Yourself is echt zo’n power nummer waar je jezelf mee kunt oppompen, energie kunt geven en daarbij ook echt adrenaline krijgt.
Het is ook echt niet zomaar een nummer…. Als je ziet wat dit nummer bereikt heeft… Absoluut niet niks! Sowieso 2 Grammy’s gewonnen, een MTV Award voor beste clip uit een film (de laatste tevens) maar ook volgens het blad Rolling Stone is het een mega nummer: nummer 166 in de lijst van 500 beste nummers aller tijden. 166 hoor ik je denken? Ja, maar denk erbij dat Lose Yourself het hoogst genoteerde nummer is uit de 21e eeuw….

Ik ben ook echt een fan van Eminem. Helaas nog nooit live gezien maar wel bijna alle albums van hem staan in mijn kast. Gewoon no nonsens, eerlijk en soms over de top. Maar dat hoort ook in de rap wereld. Daarbij is Marshall Mathers, wat zijn eigenlijke naam is, ook een toonbeeld om als een van de eerste blanke rappers door te breken. Wat je met doorzettingsvermogen al dan niet kan bereiken!

Tijd om deze classic nog eens te beluisteren….. Poh, heerlijk!

Vorig artikelHush ft. All About She – Fopspeen (Bound 2 U)
Volgend artikelGregory Porter – Don’t Lose Your Steam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in