Heel fijn.

Het is weer zover! Emil Landman heeft weer nieuwe muziek. Het heeft ook wel eventjes geduurd. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee. In 2014 veroverde hij Nederland toch wel met zijn toffe album ‘Colours & Their Things’ waarvan ik het nummer ‘Goodnight, New Orleans’ echt helemaal grijs heb gedraaid. Vervolgens bracht hij 2 jaar later een ander prachtwerk uit: ‘An Unexpected View’. Ook van dat album heb ik een nummer vaak geluisterd: ‘Wait Until The End Of This Day’.
Maar nu is hij dus weer terug en heeft hij weer iets van de wereld gezien. Waar zijn eerste album in Amerika voornamelijk afspeelde is het nu tijd voor Noorwegen.

Emil is naar Noorwegen afgereisd om daar te werken aan niet 1 maar 2 EP’s. Deze hebben de mooie titels ‘Vinter & Sommer’ gekregen. Hij is dus ook logischerwijs 2x naar Noorwegen gereisd om beide jaargetijde mee te maken. Nu zal op 23 februari die eerste EP uitkomen gelinkt aan de winter. Wanneer ‘Sommer’ uitkomt is nog onbekend maar dan wordt het uiteindelijk als 1 album samengevoegd en uitgebracht.
Het nummer ‘Falling’ is precies zoals je verwacht maar dan misschien wel nóg beter. Het brengt warmte, het is melancholisch, het is meeslepend. Het hoort bij de winter, het hoort bij Emil!
De fijne gitaar, het fijne slagwerk, de heerlijke stem. Alles samen is het weer een meesterwerk wat gemaakt is. Ik snap ook de inspiratie wat hij heeft gekregen, prachtig!

Hoe wil je de week beter beginnen?

Vorig artikelFrank Valenza – Worn
Volgend artikelThe Academic – Why Can’t We Be Friends?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in