Guy Garvey en zijn mannen zijn terug!

Een nieuw nummer en het is ook bekend wanneer er een nieuw album zal uitkomen. Eerst maar eens even een ’terugblik’…
Waar kennen we Elbow van? Ik persoonlijk door het geniale nummer ‘Grounds For Divorce’. Daar zit zo’n heerlijke hook in, het knalt en ook uitdagend. Toen werd het mij ook duidelijk dat ‘One Day Like This’ ook van deze toffe band uit Manchester kwam.
Daarna werd het tijd om weer te werken aan iets nieuws. Op het volgende album stonden ook pracht nummers. Ietwat anders maar even goed. Denk aan ‘Lippy Kids’ en ‘Open Arms’. Het gefluit tijdens ‘Lippy Kids’ is een algemeen bekend tafereel. Prachtig!

In 2014 kwam een nieuw album uit wat niet echt die hits kon toppen. ‘The take off and landing of everything’ was absoluut geen slecht album maar miste nét dat extraatje. Toch kreeg Elbow genoeg lovende kritieken over hun nieuwe album. Natuurlijk waren de fans ook blij dat er nieuw werk was gekomen en dat ze weer tourden.

Maar nu is daar iets nieuws. ‘Magnificent (She Says)’ heeft natuurlijk die bekende melancholische klanken en sfeer. Het dromerige in combinatie met die vertrouwde stem van Guy Garvey zorgt ervoor dat het weer fijn is om naar te luisteren. Ik kan daarentegen wel snappen dat mensen het ietwat saai kunnen vinden. Dan zeg ik: luister een paar keer naar en het nummer neemt je mee!
Het nieuwe album zal op 3 februari 2017 uitkomen en is getiteld ‘Little Fictions’. Ben benieuwd wat voor een pareltjes er verder op komen te staan.

https://www.youtube.com/watch?v=XbxqtmjycLA

Vorig artikelThaïti – Habana
Volgend artikelPopronde Throwback: Michiel Claessen (Storksky)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in