Back on track!

Afgelopen jaar heb ik al een paar keer over Eelke Ankersmit geschreven. Nu is er wel het een en ander verandert en dat is dat het nu ‘gewoon’ Eelke is en dat er geen band meer is van 4 leden maar terug gebracht naar 3. Naast Eelke is het nu Joost Le Feber op drums en Wouter Verschoor op basgitaar. Hij heeft tevens bekend gemaakt dat er een volledig nieuwe EP zal worden uitgebracht. Dit zal eind februari gaan plaatsvinden. Dus nu gewoon een heel fijn voorproefje!

‘Satisfaction And Desire’ is de titel en je kunt gerust al meteen stellen dat dit een track is wat wel in de roos schiet. Het begint met een lekker ritme en alle instrumenten zijn goed aanwezig. Pak dan de stem van Eelke en het voelt ontzettend goed aan. Er zit meer vuur in. Het gaat ook om de teksten, om de songs zelf. Eelke vind het fantastisch om veel te schrijven en te zorgen dat alles helemaal perfect klinkt. Daar is hij volledig in geslaagd. De rust wat heerst in de het couplet en de passie en meer kracht in het refrein is heerlijk. Tevens de kopstem wat hij gebruikt bij het zinnetje: ‘Give Me Fire’ is slim gedaan. Waar de track verder over gaat? ‘Het verlangen om ergens naar te verlangen. Over vastzitten in een positie waarin je niet tevreden bent met wat je hebt, maar ook geen dromen hebt om aan te werken.’ Dat is goed te horen en te volgen.
Overigens speelt Eelke twee showcases tijdens Eursonic Noorderslag, dat zal zeker een voorproefje zijn voor de EP release welke in Cinetol zal plaatsvinden.

Ok, nu de track!

Vorig artikelHollandePodium: Denise Raetsen / Robert Green
Volgend artikelKoosnaampjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in