Eefje De Visser (Mobile)

Soms heb je dat er nummers zijn die je enorm vaak heb gehoord maar niet bewust hebt onthouden hoe of wat. Dan valt plots die track weer in en dan is het weer raak! Toevalligerwijs heb ik ook een single van haar in vinyl. Ze was destijds een Record Store Day ambassadeur, wel een andere track overigens: ‘Staan’.

Maar dát heb ik met deze van Eefje de Visser. Deze interessante zangeres staat bekend om haar persoonlijke teksten, interessante bedenkingen of hele aparte zanglijntjes. Maar uiteindelijk is alles wél 1 geheel.
Ze bracht begin van dit jaar alweer haar derde album uit: Nachtlicht. Daarop staat ook deze track: Scheef. Het heeft heel veel electronische invloeden en een ritme die erg verslavend maar ook wat hypnotiserend werkt; het houdt me bezig. Maar dat mag eigenlijk ook weer niet. De tekst is net zo belangrijk, zo niet, nóg meer!
Het zijn teksten die mysterieus zijn en waar je toch zeer zeker ook over nadenken. Daarbij, het is Nederlandstalig, altijd extra ‘moeilijk’ omdat het toch volledig te verstaan is door de mensen.

Pak gewoon even de tijd om sowieso dit nummer van Eefje de Visser te beluisteren en ik weet zeker dat het dan uitnodigend is om alleen maar meer te checken. Zoals gezegd: hypnotiserend, verslavend, interessant. Aanrader!

Vorig artikelBiffy Clyro – Howl
Volgend artikelChef’Special – Amígo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in