They Are Back.

Wat is het altijd fijn nieuws als een van mijn favoriete bands een nieuwe track uitbrengt! Het gaat uiteraard om Editors. Deze Britse band hoef ik (hopelijk) niet te introduceren. Mocht het wel nodig zijn, even snel: Frontman Tom Smith. Hits ‘Papillon’, ‘Smokers Outside The Hospital Doors’, ‘Racing Rats’. Groots, bombastisch, euforisch, uniek. Eigen sound. Deze nieuwe track ‘Magazine’ zal komen te staan op hun alweer 7e album welke op 9 maart uitkomt, de titel van dit album is ‘Violence’. Niet heel lang wachten dus!

Tom Smith zelf zegt zelf dat de balans tussen gitaar en synths nog nooit zo goed is geweest en zo klinkt het ook meteen op dit nieuwe nummer! Het begint nog redelijk spannend en rustig maar als dan het refrein erbij komt is het lekker gas geven. Uptempo, de ‘oeh oeh oeh’ blijft klinken en ook een extra uitbarsting mag er wezen! De continue afwisseling tussen de relatieve rust in de coupletten en het refrein is verdomde sterk en is typisch Editors. Kenmerkend en werkelijk nooit vervelend!
Je verwacht ook iets goeds bij de heren. Natuurlijk hebben ze soms wat veranderingen gehad waar bijvoorbeeld de synths meer en meer in beeld kwam (of eigenlijk in de oren terecht kwam), maar nu lijkt de rocksound toch iets meer terug te zijn. Laten we hopen dat dat zo blijft!

Wat natuurlijk extra tof is, is dat Editors zichzelf heeft bevestigd voor Pinkpop! Op de slotdag, vóór Bruno Mars. Mooi!!!

Vorig artikelAVI ON FIRE – Avalanche
Volgend artikelPopronde Throwback: Kevin van Moorsel (Yasmine)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in