IMG_2604_Editors_04112015_HMH_Amsterdam_Mitchell_Giebels_WB_700_Watermerk (Mobile)

Soms heb je zin in een ‘oudje’. Iedereen kent de band Editors wel, anders heb je de laatste jaren onder een steen geleefd. Tenminste, als je wel een beetje affiniteit hebt met muziek. Nu heb ik ze ook ondertussen heel wat keren gezien: geweldig! Live is het eigenlijk altijd goed, zeker met de zeer interessante frontman Tom Smith. Als je kijkt wat voor een ontwikkeling hij zelf heeft gemaakt, dat is werkelijk bewonderenswaardig te noemen. Van een grijze muis naar een podiumbeest.

Maar Editors dus. Sowieso een van mijn favoriete bands. Dat heeft puur te maken met de klasse die ze hebben, de sterke songs maar ook zeer zeker de sound. Daar begint het eigenlijk allemaal ook mee. Voor mij was het tweede album, An End Has A Start, de kennismaking. Nu is het in geheel een greatest hits album. Na het 3e album stapte gitarist Chris Urbanowicz uit de band omdat hij niet op dezelfde golflengte zat over hoe de toekomst er uit zou gaan zien. Tóch betekende dat niet het einde, integendeel. In 2013 kwam dan weer iets nieuws uit, daarop staat de joekel van een hit ‘A Ton Of Love’. Dat gaf ook aan dat de heren zeer zeker niet zijn verzwakt.
Nu, mijn Pick Of The Week, is een nummer welke staat op het jongste kunstwerk: In Dream. Het is heel wat anders dan menig album van de mannen uit Engeland! Het is donkerder, meer electronische samples erin, melancholieker. Maar toch, hoe vaker je het allemaal hoort, het is allemaal gewoon Editors.

Tijd om deze even te checken, klik maar op play.
[Foto: Mitchell Giebels]

Vorig artikelThe Strumbellas – Spirits
Volgend artikelDrive Like Maria – Deep Blue

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in