Hij kwam vorige week dan plots met nieuwe muziek! Meneer Ed Sheeran. Nee, niet zomaar even een single droppen. Het zijn er meteen 2 geworden! Naast deze ‘Shape Of You’ heeft hij ook ‘Castle On The Hill’ de wereld in geslingerd. Eigenlijk twee heel verschillende tracks van elkaar maar wel typisch Edje.

Als je een beetje muziekkenner bent hoor je zeer zeker meteen iets anders in ‘Shape Of You’. Denk even aan Sia en je zegt OHJA! Maargoed. Veel muziek lijkt nou eenmaal op elkaar. Het heeft zeer zeker veel weg van een nummer welke hij in 2010 heeft gebracht: ‘You Need Me, I Don’t Need You’.
Ook is deze anders dan het vaker loop pedal materiaal wat hij doet. Niets tegen uiteraard maar nu is het wel leuk om te horen dat er meer mogelijk is. Eigenlijk dus back to the roots!

Natuurlijk kennen we Ed Sheeran ondertussen van zoveel nummers. Denk aan ‘I See Fire’, ‘Thinking Out Loud’, ‘A Team’ en ook ‘Lego House’. Het interessante van deze nog steeds jonge Brit (25 jaar), is dat hij gewoon de pure singer songwriter kwaliteiten heeft maar daar wel een dosis hiphop overheen gooit. Dat vind ik tenminste! Juist door die mix en die toegankelijkheid vind ik het ook tof.
MAAR het moet me absoluut niet te zoetsappig zijn, dan haak ik af. Daarom zou ik ook geen heel album kunnen luisteren. Daarom nu gewoon 1 single, een nieuwe single, een goede single.

Vorig artikelDropkick Murphys – Paying My Way
Volgend artikelDonnerwetter – Dance

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in