Wie? Drive Like Maria.

Waar? Nieuwe Nor, Heerlen.

Wanneer? 30 oktober 2016.

drive-like-maria-5-small

Er is niets beters dan het weekend afsluiten met een geweldig concert! Plus het feit dat er eigenlijk twee hele goede acts op één avond staan. Het voorprogramma, Storksky, en dan vervolgens de ‘main act’ Drive Like Maria. Eigenlijk no mercy aan het gehoor, dat ook wel.
Om te beginnen met Storksky, wie ik niet hoef te introduceren. Natuurlijk is het vanaf het eerste moment raak. Michiel Claessen maakt deze periode van het jaar ongelooflijk veel vlieguren. Hij is deelnemer aan de Popronde maar doet ook menig voorprogramma zoals Drive Like Maria, Band Of Skulls en later zal DeWolff ook op het lijstje verschijnen! Het knallende geluid van zijn gitaar samen met het echte podiumbeest Jesper Albers op drums is onmiskenbaar. Ondanks dat het hard is zit er wel genoeg muziek in en hele fijne ritmes waardoor het voor iedereen een plezier blijft om te zien en horen. Wat natuurlijk enorm te gek was, was het feit dat drummer Bram van den Berg van Drive Like Maria tijdens het nummer Saboteur mee kwam doen! Je zag het plezier bij beide mannen en stiekem een kleine battle onderling. Heel vet! Mocht je Storksky trouwens nog nooit hebben gezien, doen! Absoluut.

storksky-12-small

Door naar Drive Like Maria. Een band welke eigenlijk al heel wat jaren meedraait in de muziekwereld. Deze Belgisch-Nederlandse rockband timmert al vanaf 2005 aan de weg en is nu wel heel erg lekker bezig. Ze zijn op tour en dat heeft mede te maken met hun trilogie aan EP’s die ze uitbrengen. Ze hebben pas geleden #2 uitgebracht, Preserver. De voorganger was Creator en de laatste zal Destroyer zijn.
Maar terug naar het optreden, 100% uniek en zal nooit hetzelfde kunnen zijn! Alle 4 de bandleden komen op. Bram van den Berg begint met de intro op de drums en op het moment dat zanger Bjorn Awouters wilt aanslaan op zijn gitaar blijkt de versterker er totaal geen zin meer in te hebben…! Hoe klote moet dat zijn… Energielevel sky high en dan gewoon niet meteen kunnen gassen! Maar uiteindelijk kon er wel worden gespeeld en werd de opener ‘Saints’ ingezet. Groovend, stuwend, raak!
Eigenlijk is het ook constant knallen. Heerlijk opzwepende ritmes, energiek tot en met en gewoon rocken! Maar je merkt wel dat er genoeg variëteit in zit. De ene track is het heel groovy, mede door het heerlijke bassen van Maarten van Damme, maar de volgende kan zó los gaan dat je haren ervan overeind gaan staan. Plus het feit dat iedereen ook heerlijk kan excelleren. Gitariste Nitzan Hoffmann laat even een hele goede solo horen en staat ook echt voor op het podium zodat niemand eromheen kan!

Het nummer ‘Black Horses’ blijft eigenlijk wel de hele tijd in mijn hoofd door denderen! Wat is dat een regelrechte knaller, niet normaal! Zeker door de tekst: We! Like! To! Tell! You! It’s! Allright! Ja, dat was het ook gewoonweg. Meer dan oke!
Ook is het tijd voor Bjorn om ‘alleen’ te shinen. Gelukkig had het publiek waardering ervoor want tijdens zijn zeer fragiele en alleen met zijn gitaar begeleidende ‘Where The Brokenhearted Go’ was het stil. Terecht! Heel breekbaar en daar kwam ieder woord ook binnen. Maar natuurlijk moet het vervolgens ook weer knallen! In de coulisse, tijdens het spelen van Bjorn, was het idee ontstaan om Storksky, oftewel Michiel en Jesper, mee te laten doen bij het nummer ‘Tiny Terror’. Welja! Nog een extra gitaar erbij en dus wat drums…. Heerlijk geweld!!

Al met al was het een avond vol rock ’n roll. Vol liefhebbers van muziek en vol energie! Storksky zorgde ervoor dat iedereen al volop energie kwam te zitten/staan en Drive Like Maria kwam erbij en deed er schepje bovenop. Maar als ze dan ook nog allemaal op het podium staan is dat natuurlijk een heerlijk toetje.
Natuurlijk zijn ze op de plaat goed maar live is het écht een waar genoegen. Zoveel klasse druipt van de band af. Zoals gezegd, de afwisseling tussen de tracks en de energie die ze erin gooien is top! Sowieso voor herhaling vatbaar, hoe dan ook.

Foto’s: Pascal Lemlijn.

[wonderplugin_slider id=”5″]

 

.

Vorig artikelSecret Rendezvous – What About Us
Volgend artikelThe Shins – Dead Alive

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in