Nou…. Niet slecht hoor!

Ik zag ‘m op Facebook voorbij en dacht… Even checken!
Teleurgesteld ben ik zeer zeker niet nee. Maar wel een beetje in mezelf. Ik kende deze Nederlandse band helemaal niet!
Maargoed… Het is voor mij als 27 jarige muziekliefhebber ook niet mogelijk om alle bands te kennen. Dus ik strijk over m’n hart.

Drive By Wire bestaat uit vier leden: frontvrouw, zangeres en gitariste Simone Holsbeek, Alwin Wubben op gitaar, Jerôme Miedendorp de Bie drumt erop los en last but not least hebben we Marcel Zerb op de basgitaar. In 2006 hebben ze hun debuutalbum uitgebracht en sindsdien is het eigenlijk ook geweldig raak. Niet alleen in ons eigen landje maar ook daarbuiten! Ook het samen op tournee gaan met grote buitenlandse bands kunnen ze afvinken!

Maar Camiel, hoe klinkt Drive By Wire eigenlijk? Heerlijke rock met vleugjes psychedelica en fuzz erbij maar ook zeer zeker een bepaalde grunge sound die je erin terug hoort. Misschien mag je de termen bluesrock en desertrock ook wel noemen. Geen half werk hoor!
In deze track, ‘Blood Red Moon’, valt me meteen dat heerlijke riffje op. Dan de stem van Simone erbij en zo wordt de spanningsboog opgebouwd. Gitaarwerk in combinatie met de intensieve rake klappen op de drums. Het ritme blijft de gehele track aanwezig, echt super! Het laat mij in ieder geval absoluut niet los.
Ook in het tussenstuk waar het even rustiger wordt en je stiekem weet dat er nog iets op je staat te wachten is het interessant. Dan zoals verwacht even vol gas geven richting het einde. Wederom met uitstekend werk door de gehele band! Kwalitatief zit het echt heel goed in elkaar.
Wat tevens leuk is om te melden, is dat dit nummer opgenomen en geproduceerd is door Guido Aalbers. Hij heeft onder andere gewerkt met Queens Of The Stone Age en Muse. Natuurlijk zorgt dat voor extra kwaliteit!

Vorig artikelDonnerwetter – Dance
Volgend artikelDJ Fresh vs. Diplo feat. R. City, Selah Sue & Craig David – Bang Bang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in