Drenge (Mobile)Het voordeel aan muziekbladen is dat je altijd wel nieuwe muziek ontdekt. Die nieuwe muziek zal echt niet altijd dé muziek zijn waar je van zult houden maar er zit altijd wel iets tussen waarvan je denkt: AHA, dat bevalt me wel. Zo ook met dit nummer.
In het blad OOR staat er elke maand een playlist waar de medewerkers naar luisteren en hier stond Drenge in met het nummer We Can Do What We Want.

Eigenlijk hoor ik hier gelijk vergelijkingen in de sound en dat maakt het ook zo lekker. Ik hoor vooral Kaiser Chiefs maar ook zeker een stukje Queens of the Stone Age en Blood Red Shoes. Toevallig ook alledrie te gekke bands dus het klikt. Om dan maar van genres te spreken: Alternative Rock!
Drenge is een band bestaande uit twee broeders: Eoin en Rory Loveless. Eoin is de gitarist en zanger terwijl Rory losgaat op de drums. Engeland is hun thuisbasis.
Drenge is het Deense woord voor ‘jongens’ maar dan in een andere uitspraak dus dat is wel weer geinig.

De twee heren spelen al vanaf 2011 maar eigenlijk pas vanaf 2013 zijn ze echt hard omhoog aan het schieten. Ze hebben in dat jaar op twee grote festivals in Engeland gespeeld: Glastonbury en Leeds. Daar hield het niet op want in 2014 hadden ze een eigen tour en stonden ze wederom op beide festivals én ook op T in the Park.
6 april zal hub tweede album uitkomen genaamd ‘Undertow’. Met dat album zullen ze wederom proberen Engeland te gaan overtuigen wat waarschijnlijk wel weer gaat lukken! Toch is er een kleine verandering: ze zullen als trio gaan fungeren, een bassist zal meedoen. Extra power!

Op dat album staat de single die ik dus vandaag eens lekker wil promoten:
We Can Do What We Want.
Dus laten we allemaal goed de week UITgaan en het weekend INgaan!!

Vorig artikelTropics – Rapture
Volgend artikelA Minor Problem – Houston We Have A Minor Problem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in