Ik had Dr. Dre vorige week al willen benoemen als Pick Of The Week maar alles wat op YouTube stond toen was allemaal nep. Ik ga geen nummers plaatsen waar ik geen clipje of muziekfragment bij kan zetten dus vandaar nu pas een bericht.

Dr. Dre is terug, dat weten de meeste mensen wel. Na 16 jaar kwam hij totaal onverwacht, ook voor hemzelf, met een nieuw album. Het album, genaamd Compton, refererend naar zijn plek waar hij is geboren. Compton is een getto en het is daar zeer gewelddadig. Toch is heeft het hem waarschijnlijk gevormd en is hij door die jonge ervaring gekomen tot wat hij nu is.

Dr. Dre, oftewel André Romelle Young, begon op 19 jarige leeftijd al met muziek. Daar was hij voornamelijk producer en vanaf toen is alles begonnen. In korte tijd zat hij in vele verschillende groepen. Ice Cube was hierin een belangrijke pion en deed veel samen met hem. Zijn eerste platenlabel was Death Row Records en later kwam het welbekende Aftermath Entertainment. Waar Snoop Dogg en 2Pac eerst bij Death Row zaten, gingen ze niet met Dre mee. Wél kwam daar die blanke rapper, Eminem, naar zijn label. Dre’s tweede soloalbum was een gruwelijk succes en samen met Xzibit, Ice Cube, Eminem en Snoop Dogg gingen ze op een zeer succesvolle tournee.
Vervolgens kwamen 50 Cent en The Game ook bij het label. Rappen deed de grote vriendelijke reus niet meer heel veel. Er werd zelfs gezegd in 2006 dat hij nooit meer op nummers te horen was. Toch kwamen er nog enkele nummers. Na een aparte clip samen met Eminem, het nummer I Need A Doctor, waar Dr. Dre in coma lag (refererend aan de afgelopen (en wellicht komende) jaren) bleef het stil.

Tot twee weken geleden dus.

Samen met een jonge, veelbelovende rappers maar ook met oude gedienden kwam mister Dre uit het niks met een nieuw album vol steengoede nummers. Het is een mix tussen jong en oud maar het is perfect gebalanceerd!
Kendrick Lamar is een grote belofte en is deze belofte ook goed aan het inlossen. Samen met Dr. Dre werken is wel een heel groot succes en waarschijnlijk ook een compliment voor hem.

Vorig artikelSolar Weekend, zondag
Volgend artikelULTIMATE Song van Typhoon, Glenn de Randamie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in