Verfrissend!

Weer eens een bekentenis… Ik had nog nooit gehoord van Douglas Firs en nu ik veel meer heb gelezen (en gehoord) vind ik dat toch wel jammer. Aan de andere kant natuurlijk wel te gek dat ik nu weer iets nieuws heb leren kennen wat ook verdomde goed is! Het gaat dus om Douglas Firs, een band uit België. Uit Gent om precies te zijn.

Een kwartet bestaande uit Gertjan Van Hellemont, de absolute frontman en oprichter. Daarnaast zijn broer Sem, Simon Casier (welbekend van Balthazar en ook zijn eigen project Zimmerman), Christophe Claeys (speelt ook bij Amatorski en Magnus) en Senne Guns (bekend van Admiral Freebee). Het is dus een groep waar genoeg ervaring in zit!
Eerdere singles die succes hebben gehad zijn ‘Pretty Legs and Things to Do’, ‘Caroline’ & ‘Don’t Buy The House’. Die laatste was voornamelijk in de zomer van 2015 een succes. Vervolgens nam Gertjan een retraite en trok voor 6 weken naar Canada en de USA. Ook om te toeren maar hij kwam terug met een lading energie en ideeën voor een nieuw album. Dat album gaat dus ook komen maar nu eerst een hele nieuwe track!

‘Shine ‘em Up Sadie’ is juist een nummer wat door die reis is ontstaan. Het is geïnspireerd door de familie Baldizzi en gaat over de struggles van Italiaanse immigranten in New York ten tijde van 1929. Misschien nu net zo actueel maar dan voor andere mensen!
Het is wel anders dan eerdere tracks. Als ik het kan vergelijken is dit sowieso veel meer uptempo, energieker en vrolijk. Goed dus!! Ik ben in 1 klap liefhebber geworden.

Vorig artikelAKA Block ft. LO – Catastrophic
Volgend artikelThe Drums – Blood Under My Belt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in