Mijn oren beginnen alweer wat meer te piepen en de oogjes worden kleiner. Na een noodgedwongen pauze van een jaar of twee, lijkt de wereld toch weer een beetje op gang te komen. Sinds begin deze maand weten we dat S10 met De Diepte ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Moss heeft aangekondigd dat het nieuwe album HX gaat heten en zal dat eind volgende maand uit gaan brengen. Pip Blom doet weer gewoon waar ze goed in is: optreden! Deze maand bijvoorbeeld in New York, maar binnenkort ook de Europese voorprogramma’s van Franz Ferdinand. Meau met haar zielige liedje staat sinds deze maand op de poster voor het Belgische Pukkelpop. En vanaf nu beginnen we aan de inhaal Poprondes van vorig jaar om het op een goede vrijdag knallend af te sluiten.  

In galop.
Met Palmpasen vieren de Christenen van oorsprong de intocht van Jezus in Jeruzalem. Hij reed op een ezel de stad in en de mensen wuifden hem juichend toe met palmtakken. De drie bandleden van de nieuwe rockband Firehorse hebben echt al tig-jaren ervaring. We herkennen namelijk oud-bandleden van de bands: Birth of Joy, Peter Pan Speedrock en Grenadeers. Vorig jaar hebben ze hun platendeal bij Suburban Records letterlijk met hun eigen bloed ondertekend. Quote: “bij wijze van ultiem bloedbroederschap”. Dat debuutalbum is er zelfs ook al. ‘Out Of The Ashes’ hebben ze vorig jaar zomer opgenomen in de legendarische Wisseloord Studio’s. En om die nieuwigheid nog maar eens te benadrukken. Het allereerste optreden van deze vurige knol was een half jaartje geleden op 15 oktober op het Haarlemse KlikoFest. Nog nooit van gehoord dat festival, maar volgend jaar wil ik er sowieso heen. Natuurlijk weer de bijna standaard vergelijkingen gemaakt met de Foo’s en Queens enzo. Nouja, wat zeker is dat je ze in ieder geval niet op SkyRadio gaat horen. Ik mocht ze gelukkig wel draaien, ze pakten eind vorig jaar gewoon het goud in de Indie Chart met hun ‘self-titled’ debuutsingle. Sinds deze maand is daar de verslavende single ‘Don’t Care’ bij gekomen. Met die vuige gitaar kunnen ze ieder festival op stelten zetten geloof ik. Dat gaan ze binnenkort bewijzen op Palm- én PaasPop. Laten we ze als helden toewuiven terwijl ze op hun Firehorse binnen komen rijden!

Wat wil je nog para More?
Omdat we begin dit jaar met z’n allen nog volledig in lockdown zaten, was ook het alternatieve feestje tijdens Eurosonic in ‘De 3 Gezusters’ dit jaar online. Bij Streamsonic kon je met digitaal handgeklap aangeven welke bands je favorieten waren. De Haagse band Ivyvox kreeg de meeste waardering en won daarbij onder andere een instore bij het Rotterdamse Keymusic. Minder dan een jaar geleden speelde de band haar allereerste show in de Melkweg. Sindsdien begint hun naam gelukkig steeds meer rond te zoemen. In hun Spotify bio lees ik oa. over hun nummer 1 hit ‘Tonight’ in de Indie Chart bij mijn radioclubbie. De track gaat over het lef hebben om knopen door te hakken in de liefde en voor jezelf te durven kiezen en staat op hun titelloze debuut EP die vorig jaar op 29 april is uitgekomen. Hun nieuwste single ‘Trouble’ is zo niet nóg verslavender dan hun eerdere tracks. ‘Sign Me Up For Trouble’ belooft veel goeds toch? De track is geproduceerd door Robin (Destine) van Loenen. Dat doen ze goed, dan weet je wel in welke hoek je het moet zoeken. Live zullen ze dat nog wel een beetje waar moeten maken, maar ondanks dat op het moment van schrijven nog geen naam bevestigd is voor het ‘The Life I Live’ festival tijdens de Koningsnach in hun eigen Hofstad, zouden ze zich daar natuurlijk heel erg goed in de kijker kunnen spelen. Wat wil je nog para more?

Wij houden van oranje.
Deze maand reed ik effe naar Zwolle om een show van Orange Skyline te zien. Ze waren natuurlijk ook nog heel jong toen ze met deze band begonnen, maar na ruim tien jaar hebben ze nog niet aan jeugdig enthousiasme ingeboet hoor. Wil je ook schrikken? Het debuutalbum en tot nu enige album van de band ‘Things That I Hide’ komt uit 2017! Dat is dus alweer 5 jaar geleden. Zanger Stefan vertelde laatst nog, we gingen nagenoeg werkloos de pandemie in, maar nu de wereld weer gaat draaien hebben ze een contract bij Sony Music op zak en komt er later dit jaar een nieuw album. Deze keer zijn ze bij mister JB Meijers aangeschoven, naast dat hij in heul veul bands als De Dijk, Fatal Flowers en Common Linnets heeft gezeten, en tegenwoordig met Barry Hay op pad gaat, heeft hij zich als producer met de nieuwe songs van Orange Skyline bemoeid. Zo wist hij voor de single ‘Keep It Together’ de gitaar van Sonic Youth’ Lee Ranaldo uit zijn privé verzameling tevoorschijn te toveren. Wat opvalt is dat Niels tegenwoordig ook delen van de leadzang op zich neemt. Zo hoorde ik tijdens het optreden een voor mij nieuw liedje ‘Reflections’ wat ze best als nieuwe single mogen uitbrengen wat mij betreft. Met nieuwe, nog onbekend, liedjes krijg je het publiek niet aan het stuiteren natuurlijk, maar bij ‘Sound And Fury’ lukte dat prima en ik was blij verrast om zelfs klassieker ‘Rapture’ nog in de set te horen! De afsluiter was de huidige single ‘A Fire’. Die soundtrack voor de Olympische spelen, weet je wel. Ik denk ook dat daarom Jesse Koch als toetsenist is toegevoegd. Zo, met z’n zessen zijn ze wat mij betreft helemaal klaar voor een warm festivalseizoen 2022. We kunnen constateren: Het Orange-vuurtje brand nog steeds lekker hoor!

VVV (Vijf Vinkjes van Vergeer) Een selectie van ‘slechts’ vijf liedjes uit het enorme aanbod wat er deze maand uitgekomen is.
Dit zijn de VINKJES van MAART 2022:
v Bongloard – I’m Staying In Bed Today (Als ik door dat #$%-virus twee jaar mijn vak niet kon uitvoeren, en zo hard kon schreeuwen, had ik deze geweldige bak frustratie geschreven!)
v Joy Killed The Duke – Alone time (Bij eerst tonen al vrolijk en dan hebben ze ook nog van die geweldige bedrijfskleding)
v Iguana Death Cult – Future Monuments (Omdat ik fan ben, zou ik best een standbeeld voor ze willen oprichten, maar of zij dat een goed plan vinden?)
v Ivyvox – Trouble (Ohohohooo, sign me up for trou-ohoho-ble!!)
v Paracetamøl – Stranger (Dit word mijn lijflied! ‘Don’t you know I’m a stranger boy’)  

Vorig artikelSports Team – R Entertainment
Volgend artikelGumbo Kings – Changes Somehow

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in