Eigenlijk was het een hele spannende maand. Het ene na het andere festival voor komend najaar werd aangekondigd, terwijl de k’ronacijfers er helemaal niet gunstig uitzien. Na de Earring vorig maand, was het in april Boudewijn de Groot die aankondigde te stoppen. De Staat bleek het KINK icoon van dit jaar te zijn en de maand werd traditioneel op Koningsdag weer afgesloten met ‘radio’s Oranje’. Fijn dat er Nederlands product gedraaid wordt, maar er is toch wel meer dan alleen The Streamers peoples? Vooruitlopend op de officiële selectie die volgende maand bekend gemaakt wordt, heb ik alvast Veertien Popronde Vinkjes gezet: https://open.spotify.com/playlist/4EaZ2ppjXN6AHHd2UDboq6?si=57UXCj74RqyTBCIo09YGgg

Avontuurlijk
Zijn album ‘February’ verscheen in maart en nu schrijf erover in april. Hebbu’m? Er waren het afgelopen jaar twee dingen die je niet kon doen, optreden en reizen. Het zijn toevallig de onderwerpen waar ik Emil Landman van ken. Ik ben hem zelfs eens letterlijk op Schiphol tegengekomen toen hij terugkwam van een toffe reis en ik net vertrok. Om inspiratie op te doen voor zijn muziek zat hij al eens een paar weken in een hutje onder het Noorderlicht en maakte hij bijvoorbeeld een rondje rond de wereld… per trein. Een van de tussenstops toentertijd was New York. Ik ben daar zelf (helaas nog) nooit geweest, maar ik kan me voorstellen dat je daar heel graag naar terug wil. Opnieuw vertrok hij daarheen om er de maximale drie maanden, de ESTA-tijd (zeg maar visum) te gaan wonen. Bij 3v12 liet hij optekenen: “Toen ik in het vliegtuig zat naar New York voelde ik me bevrijd van het dagelijkse leven. Op naar het avontuur“. Oftewel nieuwe ervaringen opdoen, je laten verrassen door het onbekende en (letterlijk) je grenzen verleggen. Je moet het maar durven. Oke, niet alles was compleet nieuw. Hij verplaatste zich op zijn fiets door de stad en ging daar oa. naar een show van Benny Sings. De eerste keer dat ik iets van zijn nieuwe album hoorde was bij de eerste single ‘Skin’ van zijn nieuwe album. Onbekend, verrassend, een nieuwe ervaring! Laten we eerlijk zijn, die drumcomputers en soundscapes staan hem best goed. Dat moet de energie van die wereldstad zijn toch? Maar zoveel kilometers van (t)huis geeft ook de mogelijkheid om te reflecteren. Ben ik nog wel op de goede weg, wat gaat de toekomst me brengen? Inmiddels zijn we alweer 2 jaar verder sinds dit avontuur, waarbij logischerwijs het reizen het laatste jaar niet mogelijk was. Slechts een kort stukje want hij heeft binnen zijn woonplaats Utrecht een ander huis gevonden. Ik vind het symbolisch dat juist de afsluiter van het album ‘Moving On’ na al dat elektronische geweld een bijna klassiek gitaarliedje is. Op naar veel mooie nieuwe avonturen.

Tommy Gazer
Dat wist ik niet, maar in Weert vieren ze rond 22 september hun eigen Bevrijdingsdag. Nou ja in 2019 was het exact 75 jaar geleden dat de stad bevrijd werd van de Duitse bezetters. Dat jaar stond de nog piepjonge band Jerry Husk op het podium tussen Waylon, Danny Vera en Bløf. Datzelfde jaar brachten ze hun eerste EP ‘Husk I’ uit en deden ze mee aan ‘Nu of Nooit’ om zo mogelijk een keer op Pinkpop te kunnen spelen. Het advies uit de recensie op deze site hebben ze goed naar geluisterd! Quote: ‘Doorgaan boys!‘. Krap anderhalf jaar later was er een nieuwe zanger, nieuwe drummer, nieuwe bandnaam en een nieuwe EP ‘Chapter 2.1’. De 3 tracks van deze debuut EP van Tommy Gazer werden blijkbaar opgenomen in de keuken bij zanger Jesse Kanters thuis, met papa Kanters als producer: “degene die wist hoe alle knopjes werkten” (Quote Pop in Limburg). Met deze tracks bewezen ze dus fijne catchy rocksongs te kunnen schrijven. Het aantal streams van ‘Happy Now’ is flink gestegen de laatste weken. Sorry daarvoor, dat is mijn schuld! Wat een bere-track: ‘I hope you’re happy now? I hope you never feel quilty’. Helaas heb ik die track eigenlijk pas een jaar na het uitkomen ontdekt. Ik ben aangehaakt bij de single ‘Independency’ van begin dit jaar. Omdat deze track 5 weekies in de Indie Chart stond, kan ik hem inmiddels foutloos airdrummen. Mooie levensles wel! Kies altijd voor je eigen pad wat anderen daar ook van zeggen. Ik ben zo aan toffe live-muziek toe dat ik er die anderhalf uur naar de Bosuil, en dus die anderhalf terug, voor over zou hebben om de band eens live te zien. Vooralsnog zijn de shows doorgeschoven naar 24 juli. Tot die tijd de fijne single ‘Sidewalk Sissy’ op repeat dan maar!

VVV (Vijf Vinkjes van Vergeer) Een selectie van ‘slechts’ vijf liedjes uit het enorme aanbod wat er deze maand uitgekomen is.
Dit zijn de VINKJES van APRIL 2021:

v Recreate – COLOR BONES (Oeh oeh hoeww, wat een lekker spannende single hebben deze boys uitgebracht zeg!)
v What lovers do – Winson Blue (Het zou je debuutsingle maar zijn. Dat kan alleen maar een mooie toekomst voorspellen)
v This Lonely Night – KY. (Dit is de titeltrack van zijn debuut EP. Daat gaat hij zoveel plezier aan beleven… en wij ook!!)
v Oh oh oh – The Great Communicators (Alweer zo’n verslavende single van TGC. Wanneer zou dat album nou eens uitkomen?)
v Appreciate – Shaemless (De machteloosheid uit vooral de eerste lockdown er even van je af schreeuwen)

Vorig artikelFFOOSS – FOMM
Volgend artikelThe Sore Losers – Yeah Yeah Yeah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in