Heerlijk deze van Donnerwetter!

Foto: Jonny Ladeur.

Even geleden zag ik het bericht van Rocco Ostermann zelf dat het uitverkochte debuutalbum van Donnerwetter (LP+CD destijds) opnieuw zou worden uitgebracht maar dan met vier extra tracks erbij. Nu wel volledig op CD. Die bonustracks zijn (waarvan de tracks van album 1 er live op staan): ‘Ego’, ‘The Silent One’, ‘Mosquito Man’ een outtake van een opnamesessie ten tijde van hun ‘Pavlov Beauty Saloon’ album en dus ook ‘Dance’. Maar daarover zo dalijk meer.

Donnerwetter heeft toch wel veel los gemaakt (bij mij maar bij veel muziekliefhebbers). Het is een uiterst interessant gezelschap en ze maken ook meer dan uitstekende muziek! Maar, eerlijk is eerlijk, live is het werkelijk waar heerlijk om naar te luisteren én te kijken! Het is altijd heel erg intrigerend hoe Rocco op het podium staat. De energie wat hij kan geven aan het publiek én de interactie of anders wel het oogcontact, heeft maken het optreden altijd uniek.
Nu dat er dus een ‘heruitgave’ wordt uitgebracht is het ook een perfect moment om niet alleen de normale versie van ‘Dance’ erop te zetten maar zoals gezegd een live uitvoering. Laten we dus stellen dat het gewoon een en al genieten wordt van dat extraatje. Dit nummer is wel typisch Donnerwetter. Het enthousiasme proef je, merk je! De psychedelica, rock, blues… Eigenlijk allerlei stijlen muziek zit hier in.

Dat genieten zal sowieso wel lukken aangezien er bij deze uitgave van ‘Dance’ ook een clip is gekomen! En hoe kan het ook anders… Deze is zeer zeker opmerkelijk te noemen.

Even een extra bericht erbij: Op 11 maart is het namelijk weer zover! Donnerwetter Day. Het doel is om verschillende groepen makers te betrekken om zo de gesegregeerde scenes bij elkaar te brengen voor een grandioos feest. Het wordt een bonte mix van muziek, design, spoken worden en theater. Dit allemaal zal plaatsvinden in Luxor Live te Arnhem. CREATIVITEIT!!!

Vorig artikelEd Sheeran – Shape Of You
Volgend artikelDrive By Wire – Blood Red Moon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in