Uniek geluid.

Bijna een jaar geleden was het ook mijn Pick Of The Week. Toeval? Het kan zomaar zo zijn. Donna Blue dus. Een Utrechts duo bestaande uit Danique van Kesteren en Bart van Dalen. Toen was het over het nummer ‘Get Away’. Deze stond op hun tweede EP en het is fijn om te melden dat er ook nog een 3e zal worden uitgebracht. Deze krijgt op 6 maart het levenslicht te zien. Destijds hadden ze een hele toffe beschrijving van hun eigen muziek en die wil ik gewoon nog eens droppen: Sultry indie pop, under the influence of sixties yé yé, Lynch movies and old Hollywood romance. Een hele mond vol ja maar hun muziek klopt ook gewoonweg precies. Muziek? Muziek!

‘Billy’ is dus een nieuw nummer en het voelt weer aan alsof je in een bepaalde film zit. Zo zie je maar, beschrijving.. Jaren 50, 60 met een zeer subtiele gitaarriff en een fijne rustige start door de zang van Danique. Waar het ook wel vaker Franstalig is geweest, is deze track ‘gewoon’ in het Engels. Waar het dus subtiel begint, voel je wel naarmate de track vordert wat meer energie en passie in komen. Ook het pratende gedeelte maakt het speciaal… Of zoals ze zelf zeggen: ”Like a sweet little 50’s heartbreak song at the start but ends like an eerie stalker-tragedy, making you wonder what happened to the person not picking up the Phone.”
En zo is het maar net! Door die vibe wil je wel steeds meer te weten komen en eigenlijk is deze muziek ook geen moment saai te noemen. Wederom een sterk staaltje van Bart & Danique!

Nogmaals: uniek!

Vorig artikelInhaler – We Have To Move On
Volgend artikelMechanimal – Stolen Flesh

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in