Jaaaa!! Daar zijn ze weer. Django Django. Menig Hollander zal denken aan Django Wagner maar dat is een heel ander kaliber en totaal niet iets voor op mijn site.
Dat is Django Django wél!!!!

Velen zullen deze Schotse band 100% zeker kennen van het aanstekelijke nummer ‘Default’. Ook het nummer ‘Waveforms’ was een klein hitje hier. Nu gaat het niet om het oude album…. Neeeeeee het gaat om het nieuwe werk van deze band: ‘Born Under Saturn’.

Voor wie zich afvraagt, wat is het nu voor een muziek? Dat is lastig te beschrijven… Het is een hele duidelijke mix van veel elektronische geluiden, aparte zang en ook stukken gitaar en zeker ook popdeuntjes erin. Het is gewoonweg aanstekelijk en sowieso uniek/apart te noemen! Positief dus. De vier heren uit Schotland maar woonachtig in London weten wat ze kunnen en laten dit horen op hun tweede album.

Waarom ben ik NU al zo enthousiast??? Nou, Django Django is een band met vier mannen die sowieso uniek zijn. Het is juist die sound wat hen uitermate interessant maakt. Hun eerste album drie jaar geleden klonk gelijkwaardig maar toch is het wat anders. Ze hebben zichzelf kunnen ontwikkelen en daardoor is de muziek alleen maar beter geworden. De al wat eerder uitgebrachte single ‘First Light’ is typisch Django Django. Toch staan er ook wat varianten op het album. Check ‘Vibrations’ maar eens, hier zit meer percussie en hier tik je dus aandachtig mee. ‘4000 Years’ daarentegen wekt bij mij persoonlijk weer een ander genre op: beetje psychedelische klanken. Voornamelijk de muzikaliteit dan hierin. Ook ‘Reflections’ is weer heel anders, denk aan de altijd krachtige samenzang van de heren en pak daarbij de energieke sound met iets meer elektronica erin verwerkt. Laat even een DJ een remix maken en een dancehall gaat los!

Oké, Django Django is en blijft zichzelf maar hebben ondanks de gelijke sound zichzelf toch kunnen ontwikkelen. Ze blijven bij zichzelf maar durven ook een uitstapje te maken naar een ander genre ofwel een andere kant van de muziek erbij te pakken.
Hou je van veel samenzang met samples, met elektronische geluiden en waarmee je automatisch zult meetikken? Dan MOET je deze plaat gewoon luisteren. Het is niet voor iedereen weggelegd maar dat maakt dit juist zo fijn! Hier de single:

Vorig artikelHooton Tennis Club – Kathleen Sat On The Arm Of Her Favourite Chair
Volgend artikelRock Werchter 2015

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in