diiv doused (Mobile)Ja, om maar meteen te zeggen: hele toffe band. Maar deze Amerikaans band, uit New York om precies te zijn, heeft een heel rumoerig traject afgelegd. Het begon erg goed maar naar mate de tijd vorderde was het toch allemaal niet zo leuk, dat bekend worden.

Gitarist Andrew Bailey moest afkicken van de alcohol, drummer Colby Hewitt stapte uit de band vanwege drugsproblemen en frontman Zachary Cole Smith kickte af van de heroïne nadat hij met zijn vriendin, zangeres Sky Ferreira, werd gearresteerd wegens drugsbezit. Met andere woorden, er was nogal wat aan de hand binnen DIIV.

‘Doused’ heeft een heel fijn uptempo geluid, lekker gitaarriffje erin en drums die het ritme hoog houden. Een mix van wat punk, shoegaze en indierock. Dit nummer is zeer zeker niet nieuw en is ook niet in dezelfde samenstelling als ze nu in spelen. Zoals gezegd, de drummer is eruit en is vervangen door Ben Newman.
Hoe het nu allemaal gaat met de jonge heren is niet heel bekend… In begin van dit jaar hebben ze wel een nieuw album uitgebracht en ook in Australië optredens gehad. Toen de oversteek zou zijn naar Europa werd het gecanceld….

Nu hoop ik dat de heren echt er helemaal bovenop komen. Het kan slecht aflopen, het kan juist een zeer positief uitwerken. Het leek wél zo! Het album ging juist over de problemen die voort kwamen uit de drugs en alles eromheen. Hopelijk is het even een kink in de kabel. Nu maar even goed genieten van dit gruwelijk goede nummer!!!

Vorig artikelWhite Lies – Take It Out On Me
Volgend artikelConincx Pop 2016: Modder, zon & geweldige muziek

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in