Ik heb de mannen van Di-rect echt hoog zitten. Eigenlijk sinds Marcel Veenendaal zanger is (Sorry Tim!), is het een band geworden wat bij de betere Nederlandse rockbands hoort alleen heb ik zo’n idee dat ze enorm ondergewaardeerd zijn…
Maar als je ziet hoeveel goede muziek uit deze gasten komt… Niet te doen! Iedereen kent ‘Times Are Changing’, ‘Young Ones’, This Is Who We Are’ en ook ‘The Chase’. Het is een sound welke bekend is maar niet saai. Dat heeft sowieso met de kwaliteit te maken welke ze allemaal gewoon enorm hebben.

In september van vorig jaar hebben ze een EP uitgebracht en we hebben nu dan weer een nieuwtje, nee eigenlijk twee! Later dit jaar zal het album verschijnen getiteld ‘Rolling With The Punches’…. Én als klap op de vuurpijl staan ze op 3 november in de AFAS Live (vroegere HMH). Hoe te gek! Maar ook terecht… Wanneer de festivals niet naar Di-rect komen, komen ze zelf wel naar een grote zaal!
Als we al even terugdenken aan die EP weten we dat er daar destijds al veel meer soul & funk in zat… Geldt dat ook voor deze nieuwe track? Het antwoord is eigenlijk na 3 seconden te beantwoorden: Ja. Lekker vol blazers en toch ook weer een toetsenist is het heel erg groovy! ‘Ricochet’ is zeer zeker anders dan de nummers welke ik hierboven al genoemd had maar desondanks is het wel Di-rect. Het heeft iets speciaals, ze proberen zichzelf wederom te onderscheiden.

Tijd om even lekker te genieten van de muzikale klasse die erin zit. Stiekem hoop ik wel weer soms op dat bombastische rock geluid waar de heren ook eigenlijk verdomde goed in zijn. Maar mijn muzikale hart is eerlijk: dit is ook echt goed!

Vorig artikelDonnie – De Tuinslang
Volgend artikelLouis Berry – She Wants Me

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in