Soms moet je even de stofwolken een beetje laten optrekken, soms moet je iets even laten landen, soms wil je iets gewoon een beetje verdelen. Hier geldt het eigenlijk allemaal wel. Want Démira heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten gezien het feit dat we in februari kennis maakten met de ‘comeback’ van haar, tijdje later alweer de tweede single en dan nu sinds 23 april ook haar EP! Geweldig natuurlijk want de muziek is fenomenaal. Voor wie het verhaal niet kent, begonnen met het programma Beste Singer Songwriter van Nederland, veel vlieguren gemaakt, vertrokken naar New York, daar heel veel geleerd, geschreven en gespeeld, dit was allemaal in de Electric Lady Studios gebouwd door en voor Jimi Hendrix en ondertussen is ze weer terug. Met een geweldige rugzak vol muziek en vol ervaring.

De EP start met de single ‘Da Vinci’, de meest recente track. Het is een track met een hele achterliggende boodschap. Démira versmolt het verhaal van Adam en Eva met het hare. Ze werd geboren met 13 paar ribben in plaats van 12. Check het hele verhaal hier. Spannend, intens, mix van stijlen en eentje die op een of andere manier ondanks alle geheimzinnige stukken blijft hangen. De comeback was met het nummer ‘New Voodoo’, ook zo’n nummer wat blijft hangen in je hoofd alsof het niks is. Het herkenbare van Démira is haar eigenzinnige stem maar de sound is verandert en veel volwassener geworden maar maakt het misschien wel nóg eigenzinniger! Of zoals al eerder aangegeven bij deze track: Démira speelt met ons en heeft de touwtjes in handen. Dat past wel. Vervolg is met twee gloednieuwe en nog onbekende nummers. ‘Aerial Repeaters’ begint heel dromerig, heel sferisch en dan is het eigenlijk dat Démira enkele keren alleen die titel opzegt. Daarna komt de zang en is het qua zang heel puur. Net als de vorige tracks is deze ook weer binnen een vloek en zucht voorbij. Zonde want de sfeer die er heerst is super. De afsluiter is ‘Pallas’ en je kunt niet negeren dat beide tracks nu een stukje rustiger zijn dan de voorgangers maar qua vibe nog steeds hetzelfde uitstralen. Met wat meer extra elektronische elementen in de tussenstukken moet je je oren misschien soms wat meer spitsen want schijnbaar is dit een track die gaat over de jeugd van Démira. Die geluiden zijn namelijk op batterij elektrisch berijdbaar speelgoed. Tevens heb je bijna wat uithoudingsvermogen nodig want met ruim drie minuten is dit een relatief lange track 😉

Maar eerlijk is eerlijk, stiekem mogen ze allemaal een lange versie krijgen want het zijn los van elkaar maar ook alles samen geweldige nummers waar je geen genoeg van kunt krijgen. Het heeft allemaal iets op zichzelf maar tegelijkertijd ook allemaal één. Het is natuurlijk de combinatie waar we het al eerder over hebben gehad. De stem van Démira is uniek, die herken je uit duizenden en dat ze dit dan combineert met zoveel toffe elektronische elementen en een bepaalde ‘voodoo’ sfeer maakt het compleet. MEER!

Vorig artikelWarpaint – Lilys
Volgend artikelHelvetia – New Mess

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in