In het rubriekje … & Muziek komen mensen aan bod die vertellen welke rol muziek speelt in zijn of haar leven. We trappen af met niet zomaar iemand, we trappen namelijk af met Demi Schuurs. Demi Schuurs is een tennisster, gespecialiseerd in het dubbelspel, en de huidige nummer 12 van de wereld. Ondertussen staat ze in de startblokken om het nieuwe seizoen te starten, in Australië. Juist vanwege haar topsport bestaan, is het interessant om erachter te komen of muziek wel in haar woordenboek voorkomt en zo ja, welke?! Let’s go!

Is muziek een belangrijk aspect in jouw leven?
Ik vind muziek altijd fijn om naar muziek te luisteren. Eigenlijk wel een belangrijk aspect in het algemeen. Iedereen heeft het wel, maar muziek kan emoties opwekken. Je kan er verdrietig van worden maar het is ook echt iets om vrolijk van te worden. Het kan voor een bepaalde ontspanning zorgen en ook juist opladen. Muziek speelt in op het gevoel. Als sporter zijnde heeft het zeer zeker ook invloed op of tijdens een wedstrijd.

Heb jij muziek nodig om beter te presteren of heb je liever rust?
Dat is wisselend. Ik kan het soms heel lekker vinden om muziek te horen en soms wil ik helemaal niks en puur rust om mij heen waardoor ik lekker kan nadenken. Dus dat is wel moeilijk om antwoord op te geven, het komt beiden bij mij voor. Maar bij een Fed Cup bijvoorbeeld, als je op komt oplopen, is het lekker opzwepend en dat helpt. Dat gevoel is fantastisch! Of anders, bij grote wedstrijden, dan is er vaak tijdens een change over ook muziek te horen. En soms helpt dat ook enorm want ik ben van nature een serieus iemand dus die ontspanning tussendoor is dus wel goed.  

Wanneer luister jij het meest naar muziek?
Poeh, dat is heel erg verschillend! Natuurlijk tijdens het reizen: in het vliegtuig of als ik met de bus naar de training ga. Maar ook soms zelfs in de douche, dat ik dan denk.. Och, zet wat muziek op. Maar de meeste muziek luister ik als ik in Nederland ben en dan in de auto. Dan vind ik het ook erg leuk om te luisteren. Ook heb ik soms voor een wedstrijd de gedachte: ik heb muziek nodig. Dat is puur op gevoel. Het kan ook werken om rustiger te worden, tijdens yoga bijvoorbeeld. Dan gaat mijn hartslag lekker omlaag, ademhaling is dan beter en dat voelt goed. Dus al met al een moment opname.  

Wat is jouw favoriete genre of band?
Dat is een lastige! Ik luister echt alle muziek hoor. Wel moet ik zeggen dat Ed Sheeran een favoriete artiest is en ook een beetje mijn stijl is. Maar het is ook zoals al eerder aangegeven; iedere keer verschillend. Ik herinner me nog dat we de Fed Cup speelden en enorm veel energie kreeg van het nummer van de Snollebollekes en dan ‘Links Rechts’ omdat we dat ook als team deden. Maar in de auto heb ik bijvoorbeeld een Spotify lijst met de Top40 van Nederland. Dus daar komt ook weer van alles voorbij. Maar Ed Sheeran is dus wel echt iemand waar ik veel naar luister.  

Heb jij een absolute guilty pleasure?
Guilty Pleasure is toch dat IK het leuk vind maar anderen denken, ben je helemaal gek geworden?! Ja toch? Dat geldt denk ik wel voor meerdere nummers, dat ik soms zing of luister. Maar die van ‘Links Rechts’ van de Snollebollekes hoort wel in het rijtje thuis. En ‘Roetewisser’ van Fabrizio kan ook gewoon meezingen! Misschien past dat niet helemaal bij mij of lachen mensen erom maar ik vind het gewoon leuk!

Is er een nummer met een speciale betekenis voor jou?
Ook dat is weer een lastige omdat ik dus ook echt veel luister. Maar ik heb op zich wel een nummer, ook gelinkt aan de sport, dat meer is dan zomaar een nummer. Het gaat om Carrie Underwood met het nummer ‘Champion’. Deze werd veel gedraaid tijdens de Fed Cup toen we tegen de Verenigde Staten speelden en in het dubbelspel moest ik tegen de Williams zusjes en deze partij wonnen we! Dat liedje gaf een heel speciaal gevoel en dat is nog steeds zo. Ook draai ik het nummer als ik in de bus zit of op mijn kamer als ik een toernooi heb gewonnen of na een heel goede wedstrijd. Dan komt dat gevoel weer terug, kan ik heel erg genieten en ben ik ook gewoon trots.

Vorig artikelRag’n’Bone Man – All You Ever Wanted
Volgend artikelA Minor Problem – The Rub

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in