Ik kan bijna zeggen, het posten van dit bericht is al een Classic… Al veels te lang geleden dat ik iets gepost heb van een geniale gouwe ouwe!
Nu is het toch tijd ervoor. Zoals eigenlijk altijd bij Classics… Een knaller!

Deep Purple! Child In Time!
Deep Purple is een band die zijn oorsprong kent uit 1968 en ze komen uit Engeland. De bekendste leden zijn wel Jon Lord, Roger Glover, Ritchie Blackmore en Ian Gillan. Deep Purple heeft vele gedaanteverwisselingen gehad in de loop der tijd.
Ze hebben vanaf 1968 tot 1976 gespeeld waarna ze het bijltje ermee neer gooiden. Vanaf 1984 werd er weer opgetreden onder de naam Deep Purple met alleen Ian Paice als enige echte originele bandlid die ook vanaf het eerste moment in de band zat.
Naast Child In Time zijn Smoke On The Water, Black Night en Woman From Tokyo zeer bekende nummers.
Over het liedje Child In Time, het is een protest song tegen de Vietnam-oorlog. Het is daarbij ook een van de langste nummers die er bestaan, 10 minuten en 18 seconden. Zeer muzikaal onder leiding van Jon Lord op de toetsen en daarbij de geniale stem van Ian Gillan. Eigenlijk alles wat qua muziek in een liedje kán zitten, zit hier in. Een echte klassieker.
Zeker ook omdat het nummer sinds de reünie niet meer gespeeld wordt, het is volgens Gillan te gedateerd. Verder wordt gezegd dat de stem het niet meer 100% aan kan. Niet gek als je het zovaak hebt moeten spelen en kijkende naar de ouderdom.

Genoeg geschreven en informatie opgezogen, tijd om te luisteren:

Vorig artikelULTIMATE Song van Luke Coenen.
Volgend artikelNico & Vinz – Am I Wrong

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in