Hij is en blijft goed!

Hoe jong hij ook is, hij heeft toch al behoorlijk veel bereikt in een zeer kort tijdsbestek! Maar ik ga meteen even mijn zorg uitspreken. Waar hebben we dit eerder gezien? Juist. Bij Jake Bugg. Ook hij was jong, onbezorgd en schoot als een paddestoel uit de grond. Nu, na wat albums verder, is het matig. Nooit meer kunnen tippen aan zijn eigen succesalbum en dus succes zelf. Maargoed. Niet iedereen is hetzelfde dus waarom zou dit ook voor Declan McKenna gelden? Declan is een nog steeds zeer jonge zanger komende uit het Verenigd Koninkrijk. Heeft een paar hits gehad en heeft altijd een duidelijke boodschap in zijn nummers. Ook heeft hij afgelopen jaar al op heel wat festivals mogen staan. Knap!

Maar hij heeft nu weer iets nieuws de wereld ingeslingerd. Nadat ‘Isombard’ vorig jaar op FIFA 2017 voorbij kwam, juist ‘Brasil’ over de corruptie van de FIFA ging en ook ‘Paracetamol’ en ‘Bethlehem’ zeer sterke tracks waren mag ‘Why Do You Feel So Down?’ het doen voor Declan. Nadat hij eerst een paar EP’s heeft gemaakt vond hij het uiteraard ook tijd om een volledig album te maken. Dat album is overigens geproduceerd door James Ford (o.a. Arctic Monkeys, Depeche Mode, Mumford & Sons en Foals), wat dat betreft absoluut geen kleintje!
Het heeft een fijne vrolijke klank en het is toch wel typische Britpop. Zoals alle nummers van hem zitten er stukken in wat blijft hangen maar ook gewoonweg heel sterk is opgezet. Catchy maar niet corny. Alhoewel de clip wel heel vreemd is.
Ik hoop oprecht dat Declan een blijvertje is en niet afzakt! Aan zijn huidige repertoire ligt het zeer zeker niet.

Nou, veel luisterplezier. Kan altijd deze track!

Vorig artikelTony Clifton – Together
Volgend artikelMGMT – Little Dark Age

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in