18 jaar jong. Uit Groot-Brittannië. Uit Hertfordshire om precies te zijn. Het is Declan McKenna.

Ik had eigenlijk nog nooit van hem gehoord maar hij heeft al de nodige nummers gemaakt. En de overeenkomsten van deze nummers zijn dat het allemaal behoorlijk pittige onderwerpen zijn. Zeker als 18 jarige.
Even het volgende: zo gaat ‘Brasil’ over de corruptie bij de voetbalbond FIFA. ‘Paracetamol’ gaat over hoe transgenders in de media worden neergezet. ‘Bethlehem’ is een nummer over hoe lastig het onderwerp religie is. Logische titels, minder logische onderwerpen in zijn geheel.

Maar mijn Pick Of The Week is het nummer ‘Isombard’. Deze track gaat over Fox News en soortgelijke tv-zenders en de angst die zij oproepen. Declan McKenna is dan ook een voorbeeld hoe jongeren zich tegenwoordig staande moeten houden in een wereld vol politiegeweld, xenofobie en misleidende media. Het is allemaal enorm verdraaid.
Het typische is wel, dat de muziek wat hij produceert erg energiek en vrolijk is. Zijn stem is daarentegen meenemend, wat donker en mysterieus.

Wat tevens leuk is om te noemen is dat juist deze track ‘Isombard’ in FIFA 2017 zit…. Dat terwijl hij juist een nummer had gemaakt tegen de voetbalbond! Maargoed, het is uiteindelijk niet de FIFA die over de volledige game gaat denk ik. In mei zal zijn debuutalbum uitkomen nadat hij afgelopen jaar 2 EP’s heeft uitgebracht.
Niet voor niets ook in de lijst van BBC Music Sound Of 2017.

Uiteraard een aanwinst op CamielMusic!

Vorig artikelHarlea – You Don’t Get It
Volgend artikelColdplay – Clocks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in