Wat? De Staat.

Waar? Tivoli Oudegracht Utrecht.

Wanneer? 23 januari 2014.

 

Ik val meteen met de deur in huis. Beste concert 2014.

Camiel, het is januari, hoe kan je dat nu al zeggen? Omdat het de feiten zijn. De Staat is sowieso mijn favo band en als er dan zo gespeeld wordt zoals afgelopen donderdag, dan kan ik niet anders zeggen dan dat het nu al het beste concert voor 2014 was.

Iedereen op het podium straalt ook het plezier, enthousiasme en kracht uit om dit allemaal te kunnen. Zoveel energie in elk nummer, beleving met publiek en de genialiteit van alles live perfect uit te voeren. Die beleving/contact met het publiek was prachtig, onder een nummer  pakt Torre een camera van een fotograaf en gaat foto’s maken van Rocco, Tim, Vedran en Jop die vrolijk doorspelen.. Of tijdens het praten wat snuggere opmerkingen maken richting het publiek.. Torre is een op en top frontman met enorm veel klasse op de bühne.
Het was die hele avond een geweldige afwisseling van nieuwe nummers van de CD I_Con in combinatie met oude toppers van de eerste twee CD’s. Daar tussendoor een geniale cover van Talk Dirty waar Rocco letterlijk een eindbaas is. Wie heeft het hier over de versie van Jason Derulo??

Soms was ik tijdens de nummers mij aan het afvragen waarom ik thuis niet alles live kan afspelen, het Staat als een huis. Ik weet sowieso 1 ding zeker, ze hebben 1.5uur het dak eraf gespeeld… Maar het had gewoon veel langer moeten duren wat mij betreft. Alle nummers van alle CD’s spelen, covers, improviseren!! Niets te gek!!

Daarbij blijven het topgasten. Dat valt te merken na de show. Ik wilde met mijn De Staat Muts op de foto(zie onderstaande foto), dat was uiteraard geen probleem maar Rocco was hilarische verhalen tegen me aan het vertellen! En ook de lol die ze onder elkaar hebben is gewoon geweldig. Daarna was ik nog even aan het babbelen met Jop en hadden we het over de show die ze in Heerlen zouden hebben de dag erna (24 januari red.), dat die eigenlijk dichterbij geweest was voor mij kijkende naar de locatie. Sittard-Heerlen of Sittard-Utrecht. Maar hij vroeg of ik iets te doen had die avond, anders stond ik op de gastenlijst…. Ik wil maar zeggen, het zijn toppers!
Om nog even te genieten: De Staat – Build That, Buy That.

Gezellig samen           Jop.

Vorig artikelULTIMATE Song van Camiel Rodigas.
Volgend artikelGreat Minds – Run It Back/De Flexte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in