Oooooooooooooohhhhhhh!!!!
DE STAAT!!!

Interview De Staat, Park City Live 2014

Ze zijn terug met iets nieuws en ik ben oooooh zo blij! Zoals velen wel weten is De Staat mijn favoriete band, dat kan ik dag en nacht luisteren, het zal me never nooit vervelen.
Nu voel ik me al bijna schuldig dat ik nu PAS erover schrijf. Waarom? Vrijdag issie uitgekomen maar er was nog geen clipje, alleen via Spotify kon ik ‘m checken. Maar nu is het zover…. Op Camiel Music!

Dat De Staat geen kleine band meer is moge duidelijk zijn. Als je ondertussen 3 volledige albums uitbrengt (Wait For Evolution, Machinery & I_Con) + een EP met bewerkingen (Vinticious Versions) dan doe je het sowieso al niet slecht. Tel daarbij op dat ze ook al op menig grote festivals gestaan hebben, denk aan Pinkpop, Lowlands, Sziget maar ook Glastonbury.
Ze krijgen altijd louter positief commentaar wegens hun energieke, knallende live shows en zijn enorm creatief. Ze hebben bijvoorbeeld het oude Doornroosje omgebouwd tot een eigen studio waar frontman Torre Florim zijn passie en vakmanschap als producer kan vergroten maar ze hebben ook pas geleden een geniale clip uitgebracht van Which Doctor. Deze ging viral, iedereen was WILD.
Maar geen kleine band dus. 15 januari komt hun 4e album uit, O. Vandaar mijn ‘ooooooh’ gehalte! En vanaf 21 januari gaan ze ook touren. Ze verkopen gewoon TWEE keer hun eigen stad uit, twee keer Doornroosje vol! Wauw!

‘Peptalk’ is de eerste single van het nieuwe komende album. Natuurlijk volop De Staat maar tóch met lichte andere geluidjes. De kenmerkende geluiden van de gitaren zijn er, de drums knallen weer lekker. Het is zonder dat je het zou weten meteen raak: De Staat! Maar toch is er veel meer samenzang tussen Torre, Jop en Rocco. Het is wat swingender, pakkender.
Ik kan er (natuurlijk) weer eindeloos naar luisteren…. HEURLIJK!

Vorig artikelPopronde Sittard 2015
Volgend artikelSven Hammond – Diamond Drink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in