YES OH YES!

Dit zal ik nooit onder stoelen, banken of weet ik veel waar schuiven. De Staat is gewoonweg mijn absolute favoriete band en dat is ook eigenlijk zo vanaf hun aller- aller- allereerste track ‘The Fantastic Journey Of The Underground Man’. Dit was in 2009 en ondertussen zijn we 4 volledige albums, een losse EP en een live album verder. De mannen uit Nijmegen zijn zo onwijs hard gegroeid en dit is zonder hun eigen identiteit te verliezen. Ze zijn herkenbaar, dat zonder meer maar ze proberen wel altijd iets nieuws uit. Torre Florim, Jop van Summeren, Rocce Hueting, Tim van Delft en Vedran Mircetic weten de liefhebbers steeds weer te verbazen en daardoor ook steeds weer nieuwe fans erbij te krijgen. Daarbij zijn ze live altijd fenomenaal goed!

We zijn nu zo’n 2 jaar verder… Nadat hun laatste album ‘O’ is uitgekomen. Uiteraard hebben ze nog onwijs veel gespeeld en dan mag zeker niet worden vergeten dat ze in hun eigen Nijmegen de ‘In The Round’ concerten hebben gegeven. Geniaal om mee te maken en voor diegene die erbij was, dan zal je deze nieuwe track zeker weten bekend voor komen!! ‘Kitty Kitty’ is dus wederom herkenbaar, ook al heb je ‘m alleen gehoord tijdens dat concert! Qua tekst zegt Torre zelf dat het allemaal woorden zijn die president Trump heeft gebruikt in zijn campagne en dus wel behoorlijk maniakaal allemaal. Verder zijn het de instrumenten die spreken: een baslijn waar je U tegen zegt van Jop, synths uiteraard van Rocco, ritme van Tim op drums en de master himself op gitaar; Vedran.
Het is inderdaad een track geworden die je zult onthouden en die je meesleurt en pas na die dikke 6 minuten weer loslaat en je dan even moet oriënteren waar je bent.

Bazen! Nu nog wachten op dat album….

Vorig artikelBanner. – + 7 HRS
Volgend artikelDawn Brothers – Summer Jam 2017

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in