Zogenoemd driegangen menu

Het is weer zover.. Mooi! Drie gloednieuwe nummers van de Nijmeegse helden van De Staat. Wellicht bekend dat ze bezig zijn met een gigantisch project waar ze niet één, niet twee maar iedere keer drie tracks droppen en die allemaal ook een eigen identiteit hebben. Dit is gekoppeld aan een kleur. De kleuren zijn rood, blauw en geel. Qua identiteiten is rood de duistere kant ofwel rock, geel voor lichtvoetige nummers met funk en blauw voor melancholie. Twee keer is er al zo’n fijn dinertje uitgeserveerd en nu is het tijd om voor de derde keer aan te schuiven aan de tafel van De Staat.

Starten met rood, met de furie die we wel vaker gewend zijn van de heren: ‘Head On The Block’. Deze hebben we al op Pinkpop kunnen horen met de duidelijk boodschap van Torre: ‘Dit is een nieuw dansnummer en als je niet danst ben je een klootzak’. Noted! Maargoed, het klopt wel. Een strakke opener, goed gitaarwerk met wat synths om ook de drums steeds krachtig te horen. De gekke deuntjes in het refrein maken het weer extra sterk en opvallend. Uitleg vanuit mister Florim: “Het is onze festival stamper voor deze zomer. Een ego-gedreven, agressief dansnummer. Het is een ironische kijk op mijn haat-liefdeverhouding met het zijn van een artiest.”
Zoals aangegeven is blauw een funky sound met wat lichtvoetige deuntjes erin en ‘Danger’ is dat voor de volle 100%. Het begint hoe je het ook wilt horen: dansbaar, energiek, kopstem erbij en het refrein maakt het speels. Natuurlijk horen we ook wat andere elementen evenals het altijd geniale gitaarspel van Vedran tussendoor. Ook hier weer wat verduidelijking: ‘Onze funky ode aan het gevaar. Ik geloof dat je gevaar in je leven nodig hebt, om je echt levend te voelen. Dus dit is een viering van gevaar.
Dan last but not least, het blauwe nummer ‘Someone To Be’. Dromerig zoals voorspeld is de start maar op de achtergrond klinkt het toch wel al wat krachtig. Tim op z’n drums heeft een aanwezigheid maar Rocco op synths krijgt ook al wat extra aandacht. Richting het eind komen strijkers, is er een dubstep vibe en klokkenspel. Hoe dan? Natuurlijk ook hier weer uitleg: “Dit nummer gaat over de frustratie van het niet weten waar te gaan of wat te zijn. Wanneer je een verlangen hebt naar een eenvoudige oplossing voor persoonlijke onrust.

Wat een tracks weer. Altijd hunkerend naar meer, meer, meer.

Vorig artikelJoost – Florida 2009
Volgend artikelThe Mocks – Same Old Day

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in