Hatseflats!

De Jeugd van Tegenwoordig is echt helemaal terug. Het heeft ook even geduurd. Het laatste wapenfeit was het album ‘Manon’ en deze stamt alweer uit 2015. Gewoon al 2 jaar geleden. Natuurlijk hebben Willie Wartaal, Vieze Fur, Faberyayo én Bas Bron (vergeet die geniale man niet) niet stil gezeten…
Ze zitten al sinds 2005 aan de Nederlandse hiphop top, want dat kun je wel stellen. Met hun 1e hit ‘Watskeburt’ kwamen ze keihard de Nederlandse scène binnen en zijn nooit meer vertrokken. Ondertussen zijn we 5 albums en ontzettend veel hits verder…

‘Gemist’ is de nieuwe track van De Jeugd van Tegenwoordig. Het begint zoals eigenlijk altijd wel met een gruwelijke beat van Bas Bron. Meesterlijke opener met lekker termen om dan door te knallen waar Faberyayo begint. Willie neemt het refrein voor zijn rekening en Vieze Fur heeft zoals altijd weer te gekke teksten. Willie zorgt voor een nét andere sound en dat maakt de track nog beter.
Tekstueel is het sowieso weer back to basic: lekker onzinnig maar met veel achterliggende gedachten. Je kunt hier in ieder geval niet even omheen. Het blijft hangen als een gek. Zoals gezegd, dat refrein is echt meesterlijk.
Het is nog onbekend wanneer er een nieuw album komt maar dat de heren er hard mee bezig zijn, of misschien wel al klaar?, is wel duidelijk. Een zeker feit is wel dat het super is dat deze vier toppers weer nieuwe muziek delen. Daar twijfel ik niet aan.

Tijd dus om deze helemaal te beluisteren: tekst maar ook qua sound. BAM!

Vorig artikelDossier Dutchies November 2017
Volgend artikelRockacantina @ Ernesto’s Cantina Mexicana

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in