De Dijk

Het is eigenlijk belachelijk hoeveel goede nummers De Dijk gemaakt heeft. De Dijk staat voor de Nederlandstalige popmuziek. De passie die De Dijk brengt in de nummers is prachtig.
De mix tussen de soul, blues maar ook zeker rock maakt deze band uniek. Dat komt mede door de altijd charismatische uitstraling die zanger Huub van der Lubbe heeft. Hoe energiek, hoe krachtig en elke seconde is geloofwaardig.

Vanaf de jaren 80 is deze Amsterdamse band in de weer met muziek maken. In 1982 was de doorbraak met Bloedend Hart, vanaf daar is het los gegaan met grote hits en meeschallers zoals Binnen Zonder Kloppen, Mag Het Licht Uit, Dansen Op De Vulkaan, Als Het Golft en ook Ik Kan Het Niet Alleen.
Natuurlijk zijn er veel meer top nummers gemaakt maar ik weet 100% zeker dat iedereen deze songs kent. Dat iedereen wel op z’n minst het refrein kan meebrullen.

Wat ik leuk vind, ik kies voor een nummer dat niet in de eerste fase van het leven van De Dijk gemaakt is, maar pas in 2002, het nummer staat niet in de top2000 (15 andere nummers wél) en het is anders dan menig De Dijk liedje.
Dat was ook de reden waarom: een classic hoeft niet per se het nummer te zijn maar wel even de volledige aandacht op de band. Deze band verdiend de aandacht ruimschoots.
Prijzen gewonnen zoals de Zilveren Harp, vervolgens de Gouden Harp. Albums gemaakt die de titel platina behaald hebben. De Edison Oeuvreprijs én ook de Popprijs gewonnen! Het zegt wat allemaal over de kwaliteit van Huub en zijn mannen.

Tijd voor de classic, mocht je nog tijd hebben, beluister ook een live nummer om te zien/horen hoe goed de heren zijn!!!

Vorig artikelFoals – Give It All
Volgend artikelLucas Hamming – HAM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in