Dawes

Ik zag deze track ergens op een website voorbij komen en op een of andere manier trok mij de titel hartstikke aan! Niet dat ik zo’n drankorgel ben maar och… Soms een biertje moet kunnen 😉

Daarna was het pas tijd voor het beluisteren van het nummer en natuurlijk, toen me het beviel, het opzoeken van informatie over de band Dawes. Check, check, dubbelcheck!
Eigenlijk is het best een aparte combinatie allemaal. Denk aan een band uit Californië en dan richting Laurel Canyon. Het is dat ik het moest opzoeken maar dit was dé plek waar sterren zoals Joni Mitchel en Jackson Brown rondhingen.
Deze muziek moet je zien als een folk, indie. Tóch is deze nieuwe track niet helemaal in die stijl, het heeft duidelijk meer funk en heeft een eigenzinnig geluid. Je kan duidelijk zeggen dat Dawes het lef heeft om dit uit te brengen en hiermee de toekomst in te gaan! Daarbij blijft het bij mij ook hangen, dus voor zo’n mooi dagje een perfecte mogelijkheid!

Precies over één week komt alweer hun vijfde studioalbum uit genaamd ‘All Gonna Die’. Hierop is ook genoeg te horen van enkele andere artiesten waaronder Brittany Howard van de Alabama Shakes en ook Jim James van My Morning Jacket. Zeker interessant dus.

Vorig artikelJames Vincent McMorrow – Rising Water
Volgend artikelEmpire of the Sun – High And Low

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in