Normaal is het zo dat ik op de zondag een Pick Of The Week bedenk en dat deze dan maandag online komt. Op een of andere manier is dat deze week niet zo gegaan. Hoe vervelend het ook is, het is maar goed ook.
De Pick Of The Week is natuurlijk een ode aan David Bowie. David Bowie heeft ons namelijk helaas verlaten deze ochtend.
Het is eigenlijk heel onwerkelijk uiteraard want afgelopen vrijdag is nog een geheel nieuw album uitgekomen van deze excentrieke man en vandaag heeft hij zijn strijd tegen kanker moeten opgeven, hij heeft helaas verloren.

Deze excentrieke man is 69 jaar geworden en stond zeker bekend als een man die een vrije geest had. David Bowie was niet alleen David Bowie. Hij stond ook bekend als Ziggy Stardust (hier was hij een zij). Dit was meer als een naam, hij trad ook op onder deze naam. Een artistiek artiest is het zeer zeker. Daarbij was hij niet bang om Out of The Box te denken. Denk aan het album onder de naam Ziggy Stardust of anders de albums welke hij in Berlijn gemaakt heeft: ‘Low’, ‘Heroes’ en ‘Lodger’ maar ook bijvoorbeeld het album ‘Let’s Dance’, deze was gewoonweg commercieel een heel groot succes.
Hij heeft ook nog afgelopen week een nieuw album uitgebracht. Dat was met recht zijn laatste adem…. ‘Black Star’

Niet alleen was hij zanger maar ook bijvoorbeeld een kunstenaar en speelde ook in films. Hij was een multi talent die wellicht soms misschien wel verdronk in zijn eigen talent. Veel drugsgebruik, veel feesten en veel optredens uiteraard.

Hier een ode….. Heroes: Helden. David Bowie heeft wat dat betreft enorm veel voor de vrijheid van de mens gedaan.

Vorig artikelMIAMIGO – What I Want
Volgend artikelThe Last Shadow Puppets – Bad Habits

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in