Ik hou wel van dit dromerige… Én het onbekende!
Maar dat geldt hopelijk niet alleen voor mij.

Dan Croll is de naam en dit is een jongeman komende uit Newcastle, Engeland. Zijn volledige naam is Daniel Francis Croll en is eigenlijk sinds zijn 18e echt bezig met muziek. Hij is destijds verhuisd naar Liverpool om te studeren aan LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts) en hij heeft destijds ook een prijs gewonnen; beste singer songwriter van het jaar. De prijs wat hij won was niet misselijk. Een een op een sessie met de founder van LIPA: Sir Paul McCartney.
In 2012 kwam zijn eerste single uit: ‘From Nowhere’. Deze werd op menig radiostation gedraaid wat weer zorgde voor meer publiciteit! Na nog meerdere singles te hebben gedropt werd het natuurlijk tijd voor een album. ‘Sweet Disarray’ heeft Dan Croll op 10 maart van 2014 uitgebracht. Naar het schijnt stond hij met het nummer ‘Compliment Your Soul’ op het beroemde FIFA spel. Natuurlijk ook weer een mooie boost voor zijn carrière.

Ondertussen is deze zanger al een poos bezig met zijn tweede album. Hij heeft al meerdere tracks uitgebracht maar hij is nu pas in mijn straatje terecht gekomen. ‘Away From Today’ bevalt mij enorm goed. Het heeft lekker wat indie invloeden, pop, wat folk en zeker ook enkele elektronische kanten in dit nummer zitten.
Naar het schijnt is hij ook een multi-instrumentalist en dit is natuurlijk een plus als je nummers wilt maken. Uitproberen, meerdere stijlen combineren en pas echt iets uitbrengen als je 100% erachter staat.

Ja, ik ben wel blij dat ik deze Brit heb weten te vinden. Ofja, eigenlijk andersom. Onbewust, dat dan weer wel.

Vorig artikelWe Are Hunters – Reykjavik
Volgend artikelDestructive Penguins – High/Low

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in