Old school

Soms heb je zo’n zoete inval, soms hoor je dingen op de radio en soms ga je op zoek. Nu was het #2 waar deze Classic opdoemde. Op weg naar huis was op Studio Brussel deze te horen en dat was meteen: JA! Zeker weten een echte classic. Wie kent deze niet? Ik denk zelfs jeugd (ja, zo kan ik ze noemen).
Daarbij is Cypress Hill op een andere manier weer een beetje in beeld gekomen, dus wellicht is het mogelijk dat meer mensen dit hebben geluisterd. Dat komt door Prophets Of Rage overigens. B-Real is namelijk de man van Cypress Hill maar hij maakt nu ook weer furore met de supergroep Prophets Of Rage.

Louis Freese, wat de echte naam is van B-Real, heeft een flinke jungle af moeten leggen voordat hij daadwerkelijk de hiphop wereld in kon stappen. Het eerste album van de mannen van Cypress Hill was nog niet meteen een succes maar nadat ‘Insane In The Brain’ werd uitgebracht, was het weldegelijk raak! Waarom? Hun grootste onderwerp van de tracks gaat over de legalisering van de cannabisconsumptie. Het roken van wiet, simpel gezegd.
De stemmen van de heren zijn herkenbaar, uniek en dan natuurlijk die typische jaren ’90 sound van de DJ, het is echt een track welke ook lang blijft hangen in je hoofd! Geen twijfel dat het dan ook een classic genoemd mag worden.

Lekker dus. Even losgaan!

Vorig artikelFree
Volgend artikelCharles Bradley – The World (Is Going Up in Flames)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in