Aanrader!

Ik kreeg een tijdje terug een mail van de band Cyanna Mercury. Omdat ik geen tijd had bleef deze onaangetast. Maar nu is het tijd om jullie te verrassen. Het is een Griekse band, uit Athene om precies te zijn!
Ze zeiden dat ze mijn review van No Man’s Valley zagen en zie hier. Contact!
Cyanna Mercury is een band bestaande uit vijf mannen: Spyreas Sid op zang en percussie, Nick Sid op keys, Diamond Pr op gitaar en percussie, Dennis Panagiotidis op drums & Dimitris Georgopoulos speelt op basgitaar. Ze zijn in 2014 begonnen met het avontuur en brachten in maart 2015 hun EP uit waar de eerste 2 singles op stonden. Deze werd overigens op cassette de markt op geslingerd! Daarbij hebben ze afgelopen november hun album ‘Archetypes’ uitgebracht; digitaal & vinyl maar nu wordt ook deze op CD gereleased.

Ik wil de track ‘Horse Dark As Night’ even in de spotlights zetten. Het is echt een track waar je in wordt meegenomen. Ze beschrijven hun eigen in meerdere stijlen: dark rock, psychedelische rock & folk. Daar kan ik het niet meer dan mee eens zijn. Het is echt meeslepend, doordringende muziek waar je graag naar kan luisteren. Het is wellicht wat donker maar juist dát maakt het wel speciaal.
Ze geven tevens aan dat het wel een intrigerende trip kan zijn en dat is ook wel waar. Niet alleen qua muziek maar ook de clip. Met de zeer interessant visuele aspecten maakt het samen met de muziek de clip een geheel.
Het enige waar ik mijn vraagtekens bij zet is het slot… Dan wordt er in het Grieks gesproken en helaas kan ik dat niet verstaan!

Griekse band, gewoon steengoede muziek. Enjoy!

Vorig artikelSoviet Grass – Romanov
Volgend artikelThe Amazons – Junk Food Forever

1 REACTIE

  1. Verrassend goed nummer, zou het hele album wel willen horen. Goede muziek, goed gezongen en een slot wat bij mij een geheimzinnig sfeertje oproept.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in