creedence-clearwater-revival-mobile

Ik had plots zo’n bui. Een Classic bui. Natuurlijk is dan de keuze reuze! Zoals ik altijd heb gezegd: het kunnen oude maar ook nieuwe nummers zijn. Nummers wat een Classic zijn, voor de volle 100% of anders die misschien dat kunnen worden!

Vandaag is het tijd voor een band en nummer dat wel al wat ouder is ja. Creedence Clearwater Revival was een Amerikaanse rockband die eigenlijk maar een paar jaar echt heeft gepiekt. De band, bestaande uit John en Tom Fogerty, Stu Cook en Doug Clifford, stond bekend om hun karakteristieke swamp blues: een mix van country, blues & rock ’n roll.
John Fogerty is uiteindelijk de grote man van het geheel. Het schrijven van nummers kwam voornamelijk op zijn conto. Dat zorgde voor wrevel binnen de band en dat leidde ertoe dat ze uitelkaar gingen.
Niet voordat natuurlijk de grote hits ‘Commotion’, ‘Down On The Corner’, ‘Who’ll Stop The Rain’, ‘Up Around The Bend’ maar zeker weten ook ‘Bad Moon Rising’ waren uitgebracht.

‘Bad Moon Rising’ stond op het album ‘Green River’ welke was uitgebracht in 1969. Naar het schijnt heeft John Fogerty dit nummer geschreven nadat hij de film The Devil and Daniel Webster had gezien. Het kwam voornamelijk door een scene waar een orkaan in voor kwam. Het einde van de wereld was nabij volgens John.

Voor ons is het gewoon een track wat echt heel lekker klinkt in ieder geval!

Vorig artikelThe Slow Show – Ordinary Lives
Volgend artikelDeWolff: Inspiratieprijs Prins Bernard Cultuurfonds

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in