GielIk ben een 3FM luisteraar pur sang. Bijna alle programma’s vind ik te gek!
Uiteraard luister ik ook Giel in de ochtend, wakker worden met een bijna altijd goede artiest is wel lekker. Daarna wordt er ook gevraagd of ze een cover hebben ingestudeerd. Nu bedacht ik me, ik heb sowieso hier persoonlijk een top 5 van wat mij is bijgebleven van de Nederlandse artiesten, dus er komt sowieso nog een vervolg! Uiteraard in willekeurige volgorde:

1. Krystl – Blurred Lines.
Als je een monsterhit op deze manier kan coveren hoef ik eigenlijk weinig eraan toe te voegen behalve dat ik qua zang misschien wel beter vind klinken dan het origineel!
2. De Staat – Talk Dirty.
De Staat staat garant voor een geniale cover. Wanneer dan ook. Ik vond het moeilijk om te kiezen want ze hebben ook nog ‘Riverside’ en ‘Lady Luck. Die blijven ook hangen. Maar toch gekozen voor deze!
3. Di-rect – My Body.
Misschien wel de meest moeilijke keus van alle covers. Omdat ik wist dat Di-rect altijd een goede cover maakt was het moeilijk te kiezen. Nu ook omdat ze afgelopen week elke morgen iets gespeeld hadden. Toch blijft deze mij het meest bij.
4. Frans Bauer – Du Hast.
Camiel, Frans Bauer? Jaaaa! Gewoon simpelweg om de reden dat dit geweldig grappig is maar daarentegen ook niet heel slecht. Lachen om dit te horen van iemand die alleen Hollandse meezingers maakt!
5. Janne Schra – One Day.
Poeh. Dit noem ik echt een pareltje. Iedereen kent dit nummer van Asaf Avidan maar Janne maakt er iets prachtigs van. Samen met strijkers en het pure zingen… Ja, machtig mooi!

Vorig artikelThe Kyteman Orchestra – The Jam Sessions
Volgend artikelBade – Hide No More

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in