Ja hoor. Het is bijna zo ver. De alweer 37e editie van het altijd gratisch te bezoeken festival Conincx Pop. Aan de oevers van de Maas in Elsloo is het ieder jaar opnieuw weer een heel erg fijn feestje. Er hebben ondertussen ook genoeg namen gestaan die daarna echt wel flinke stappen hebben gezet in hun carrière.. Dus dan kun je later zeggen, maar die heb ik toen of toen gezien op Conincx Pop! Dit jaar is er een tendens te zien en ook aangekondigd overigens. In iedere band zit minimaal 1 dame. Dat in het kader dat naar het schijnt een heren aangelegenheid is. Het idee is mooi dus benieuwd of het de medemens die het niet weet opvalt! Laten we maar lekker naar de namen gaan.

KRAS, 14.30-15.00:
De opener is een drietal uit Roermond. Jonge liefhebbers van het stevigere werk. Drums, gitaar en basgitaar.. Dat is wat ze nodig hebben. Waar Joep en Vince zijn begonnen, is Eline later ingestroomd. Spelen eigen werk maar ook bekende tracks van oa Triggerfinger, Arctic Monkeys of Nirvana. Laat het maar zien mensen!

Blackbird, 15.25-16.20:
Deze dame uit Kessel kwam, zag en overwon! Als je met je 1e single, zonder eigenlijk enige bekendheid een Topsong scoort bij Radio2 en alle DJ’s je lovend ontvangen, weet je dat het goed. Haar prachtige mix van roots/pop/country maakt het een genot om naar te luisteren. Ze maakt pure muziek, legt haar gevoel erin en blijft groeien!

Wucan, 16.45-17.40:
Jasicher! Deze band uit Duitsland heeft bij eigen info Kraut-fueled Heavy Flute Rock staan. Dit viertal met multitalent én frontvrouw Francis Tobolksi zal geen seconde rust pakken. Energiek, uitbundig en out of the box. Het blijft altijd interessant als er een dwarsfluit wordt genoemd bij rock muziek. Iets om te checken, zeker!

Make-Overs, 18.05-18.55:
Tjonge, dit duo uit Zuid-Afrika weet wel van wanten hoor. Als je alleen luistert naar de muziek geloof je niet dat het maar 2 personen zijn. Het draait namelijk om Martinique Pelser (drums/zang) en Andres Schonfeldt (gitaar/zang). Hun eigen beschrijving vind ik mooi: STRANGE (trashpop garage punk something). Bring it on!

Dulfer Plays Blues, 19.20-20.00:
Heeft deze meneer nog introductie nodig? Heb zo’n vermoeden van niet. Natuurlijk kennen we Hans Dulfer en dus ook zijn dochter Candy. De saxofoon zal ondertussen bijna 24/7 in zijn handen zijn want één en één =… Maar een kleine verrassing is het wel dat het nu niet gaat om de jazz maar dat blues wordt gespeeld! Lekker.

Le Butcherettes, 20.45-21.45:
Ik vermoed een primeur: muziek uit Mexico op het podium van Conincx Pop. Een viertal die het niet vervelend vinden om flink uit te pakken en out of the box te denken. Mix van garage/punk/rock en dus met wat bombast erbij. Frontvrouw Teri Gender Bender zal proberen iedereen in vervoering te brengen. Spannende setje denk ik zo.

Curse of Lono, 22.10-23.10:
Om maar meteen te zeggen.. Dit kan wel eens een verrassend goede set gaan worden. De sound, het gevoel, de omlijsting en dan met de ondergaande zon… Een band die waarschijnlijk weinigen kennen maar wel gaan scoren. Mix van The Doors meets Nick Cave meets The War On Drugs. Donker, meeslepend en goed.

Future Dub Orchestra, 23.35-00.35:
Afsluiten met een feest? Ok, done deal. Met een mix van Dub, Electronica, Cinematic Ambient Soundscapes & Film Music is deze Britse band klaar voor de strijd. Met JT Clarke als leider zal het optreden ook een beetje als een orkest gedaan worden. Elkaar omhoog stuwen en proberen meer en meer sfeer te creëren. Hopen op warm weer!

Dus zorg ervoor dat je op 6 juli er weer bij bent. Gezellig, unieke klanken, uitdagend en gratis! Laten we sowieso hopen op fantastisch goed weer en dat er maar lekker veel gedronken mag worden! Tot op Conincx Pop!
Vorig artikelPARAMATMAN – Let It Out
Volgend artikelDossier Dutchies Juni 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in