Het was dubbeltje op z’n kant maar Conincx Pop heeft afgelopen zaterdag (7 juli red.) toch ‘gewoon’ hun 36e editie kunnen gerealiseerd! De weergoden waren afgelopen jaren dit altijd gratis te bezoeken festival niet goed gezind en dat was bijna de doodsteek geworden. Maar mede door hulp van oa het Aelser Hoes kon er weer worden gewerkt aan een mooie en wederom gevarieerde line-up. Aan de oevers van de Maas kwamen dit jaar lekker veel bezoekers en het was ook gewoonweg perfect festival weer; een stralend zonnetje en lekker windje. Daarbij goed bier en geweldige muziek. Laten we maar eens beginnen!

Hippe Gasten mag het spits afbijten en doet dit op Prinsjes Pop, het festival voor de kids mede georganiseerd door Basisschool KC Aelse. Met heel veel plezier entertainen ze de jongsten en ook uiteraard de ouders met een mix van rock, het aanleren van luchtgitaar spelen en verhaallijnen. Een geweldige start en het terrein is daardoor ook al lekker bezet. Dat komt uiteraard ook doordat de volgende band, Wanklank, hun terugkeer heeft. Na 35 jaar staan ze weer op Conincx Pop en mogen ze hun new-wave sound weer laten horen. Aan promo geen gebrek en ze hebben en zienderwijs heel veel zin in. Daarbij is het gewoon mooi om te zien en horen dat zo’n lokale band dit toch maar presteert!

Tijd voor King Kong Company! Een Ierse band en ze komen op met apenmaskers op, logisch als je hun naam ziet. Waar je misschien de folk muziek verwacht, zijn het juist flinke elektronische klanken die op je af komen! De drummer (plus zanger en blazer) is duidelijk de frontman en zorgt voor entertainment. Tussendoor komt een zangeres op het podium en dat geeft zeker wat extra’s! Maar het spektakel komt voornamelijk door de steeds weer verrassende verkleedpartijen; van ‘vogelverschrikker’ naar een Formule1 kostuum en een oud papier doos op het hoofd zwaaiend met een grote King Kong Company vlag. Wellicht wat vroeg op de dag maar het was een groot succes!

Internationaal is de line-up zonder meer! Want all the way from the USA; Algiers. Dit viertal trapt op Conincx Pop hun eigen tournee af en dat is misschien wel een beetje te merken want ze lopen behoorlijk uit met hun soundcheck helaas. Maar als ze dan beginnen te spelen.. WOW! Frontman James Fisher is een persoonlijkheid en speelt ook met veel emotie op gitaar en toetsen. Een enkele keer zelfs liggend op de grond! Het heeft blues, rock, psychedelica.. Rust en bombast.. Enorm meeslepende muziek. Het enige jammere was dat de show gewoon te kort was! Maar dat kwam dus door die ellendige soundcheck. Maar hou deze band in de gaten!

Dat je niet ver hoeft te reizen om goede muziek te horen bewijzen de boys van Equal Idiots maar! Deze 2 goede vrienden komen uit België en houden simpelweg van rocken. No nonsense en gas geven. Dát doen ze dus ook naar behoren. Thibault Christiaensen die de gitarist en zanger is, valt sowieso al op door zijn rode haar maar houdt er ook van om enorm gekke bekken te trekken. Die energie is heerlijk om te zien en je voelt ‘m ook. Drummer Pieter Bruurs springt meermaals op van zijn kit om het publiek te bespelen en dit gaat lekker! Als ze dan ook nog een cover van ‘Ça Plane Pour Moi’ doet iedereen mee. Hun afsluiter ‘Put Your Head In The Ground’ is absoluut het pareltje en je ziet dat het publiek deze track zelfs kent en meezingt! Chapeau. Op naar Werchter want daar stonden ze op de zondag ná Nick Cave en vóór Arctic Monkeys. NICE!

Waar een feestje is… is Knarsetand! Deze zevenkoppige band met absolute frontman Martijn Holtslag valt onder meer al op door hun uitstraling en zwarte strepen in hun gezicht. Daarnaast is het energie wat ze overbrengen. Met enorm hoge snelheid denderen ze over Conincx Pop heen en dat in combinatie met flinke dubstep geluiden, blazers maar ook genoeg rock invloeden. Aan de ene kant is het lekker duister, aan de andere kant is het feesten. Mensen zie je dansen, springen en energie teruggeven aan de band. Liggend of springend op het podium, ze hebben er 100% zeker ervoor gezorgd dat ze de naam Knarsetand niet snel zullen vergeten mochten ze ‘m (nog) niet kennen!

Even terug over de grens, Evil Empire Orchestra mag het podium betreden. Je mag deze band best wel uniek noemen. Blazers, toetsen, drums, gitaar en natuurlijk zang. Daar is Kimberley Dhont verantwoordelijk voor, wellicht bekend van Hooverphonic. Je proeft vele smaken in hun sound; denk aan soul, jazz, rock maar ook psychedelica. Muzikaal was het zonder meer, echt van hoge kwaliteit allemaal! Daarbij was het meermaals best dansbaar maar het had soms ook heel erg een laidback flow in de show. Het klopte gewoonweg!

Na twee nummers was het al meteen de verrassing van het festival: Susan Santos. Deze Spaanse schone heeft veel mensen omver gerockt met haar magistrale rhythm & blues sound met flink wat rock erin. Daarbij pakte ze ook iedereen in met haar krachtige stem. Linkshandige gitariste overigens en ze heeft zichzelf dit geleerd, super knap dus! Heerlijke ritmes erin die soms deden denken aan My Baby maar ook soms zoveel rock en solo’s waar je U tegen zei. Ook het spelen voor het enthousiaste publiek deed haar zichtbaar goed en had misschien ook wel effect in het geheel. Maar nogmaals, Susan Santos, onthou die naam!

Als afsluiter staat Happy Ol’ McWeasel op het podium. Ja, het is die Ierse folkpunk muziek a la Flogging Molly en Dropkick Murphys maar dit gezelschap komt uit Slovenië! (overigens komen de andere 2 genoemde bands ook niet uit Ierland red.). Maar het is precies wat je verwacht als je het ziet staan op het affiche en uiteraard ook hoort: een groot feest!

Dan is editie 36 van Conincx Pop afgelopen. Een editie die de boeken in mag gaan als geslaagd. Op het gebied van gezelligheid, op het gebied van aandacht voor de kids, op het gebied van een biertje drinken (InBev moest ’s middags al komen!), op het gebied van opkomst én natuurlijk ook op het gebied van de muziek. Het is mooi om te zien dat toch veel mensen ook komen om bepaalde bands écht te zien of juist te ontdekken.
Dus nogmaals, het was een zeer geslaagd festival en we gaan op naar nummero 37! En dat zal zijn op zaterdag 6 juli, 2019 welteverstaan.

[wonderplugin_slider id=”12″]

Vorig artikelYungblud – Medication
Volgend artikelBlood Red Shoes – Call Me Up Victoria

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in