De 35e editie van Conincx Pop was een natte. Waar het de afgelopen tijd alleen maar goed weer is geweest bleken de weergoden Conincx Pop afgelopen zaterdag (1 juli red.) wederom niet gunstig gezind. Het zit maar niet mee. Tóch is het een prachtige locatie, aan de oever van de Maas in Elsloo! Hij lag er wel weer wat modderig bij maar uiteindelijk gaat het om de muziek. De diehard bezoeker en de muziekliefhebber kleedt zich erop en heeft gewoon veel plezier en geniet. Ook CamielMusic was er weer bij samen met Jonny Ladeur. Hieronder een verslag.
Tevens; steun dit festival! Door wat mindere jaren is het financieel allemaal wat moeilijker geworden… Check deze link: Conincx Pop.

Het is altijd lastig, een festival openen en zeker als het nog niet heel druk is. Tevens is het weer wat vervelend want het miezert. Maar toch staan er in eerste instantie twee lokale bands op het podium. Als eerste is het The Floodlight wat start en geeft meteen gas. De finalist van Podiumvrees twijfelt niet en wilt het publiek wat er is toch entertainen. Deze vierkoppige band met vrouwelijke frontvrouw maakt het beste ervan en de tijd vliegt om.
Door naar Two & A Half Pennies. Ook zo’n lokale band welke zich probeert te ontwikkelen en een podium zoals Conincx Pop helpt daaraan mee! Ze openen sterk: no nonsense en met veel plezier. Het is niet alleen een mix van covers en eigen werk, ook qua stijl kunnen ze veel kanten op. Knap staaltje en ook hier is het in een vloek en zucht voorbij!

Ook Belgische vrienden op het podium! BRUTUS is de naam en dit trio uit Leuven wacht geen seconde met knallen! Bassist Peter Mulders, gitarist Stijn Vanhoegaerden en drumster PLUS zangeres Stefanie Mannaerts willen gewoon rocken. Verschillende stijlen vliegen ons om de oren en het publiek begint ook al wat enthousiaster te worden. Regen boeit nu niet meer lijkt het wel! Zeker Stefanie maakt indruk door het energieke drummen en tóch nog zo zingen. Chapeau! Zeker weten een band om in de gaten te houden.

Een feestje hoort ook altijd thuis op Conincx Pop. Daarom staan de Amsterdam Faya Allstarts op het podium. Een prachtige mix van nationaliteiten, muzikanten en klanken! Dat zegt toch al genoeg? Kwaliteit staat gewoonweg buiten kijf en het lijkt ook meteen wat beter weer te worden! Het publiek begint al meer en meer enthousiast te worden, en terecht. Fijn om te zien dat een band met zoveel ervaring en kwaliteit met veel plezier op het podium staat op Conincx Pop!

Tijd voor Navarone! Deze rockband kan alles. Ze kunnen ontzettend vegen maar kunnen ook heel erg klein blijven. Dat in combinatie met de geniale stem van Merijn van Haren is het duidelijk dat Elsloo met een unieke band te maken heeft. De nummers passen als een jas. Als je ze 1x hoort weet je al dat het Navarone is. Dát is ook wel de kracht van deze rockers. Daarnaast stralen ze ook veel plezier uit op het podium. Natuurlijk wordt er geëindigd met dé festivaltrack van 2017: ‘Lonely Nights’! WOW! Ze zullen mede door al die genialiteit toch wel groter en groter worden?! Hun gedachtes en veel meer zal later op CamielMusic te lezen zijn omdat ik voorafgaand aan de show een interview had met de heren.

Helaas heb ik niet veel van Maiorano & The Black Tales meegekregen vanwege een interview. Dat was met de volgende band: Birth Of Joy! Dit trio, dat psychedelische rock als een kunst laat klinken en daardoor zooooo veel meer, laat er geen gras over groeien! Erin vliegen, knallen op gitaar, drums & orgel en zorgen dat het publiek enthousiast is. Dat lukt natúúrlijk! Zelfs kinderen gaan in de modder springen. Ook deze heren verdienen net als Navarone weer zo’n prachtige plek op de grote podia! Je kunt hun ook niks wijs maken: zoveel ervaring, zoveel klasse, zoveel finesse! Het is te snel voorbij, er wordt zelfs ‘we want more’ geroepen!

Zelfs uit Amerika komen de bands naar Conincx Pop: The Bellrays. Vanaf de eerste seconde merk je dat de kwaliteit gewoonweg buiten kijf staat. Het podium lijkt wel de thuisbasis van zangeres Lisa Kekaula en manlief plus gitarist Bob Vennum. Maargoed, met zoveel ervaring mag dat ook misschien wel. Het is ook hier een mix van zoveel stijlen, onder andere keiharde rock, blues en soul, maar de passie die ervan af straalt is misschien nog wel het beste! Niets dan lof voor deze band.

En dat was Conincx Pop 2017 voor CamielMusic en Ladeur Fotografie. De taxi stond klaar dus het eind van een mooie dag. Helaas Daniel Puente Encina & Band gemist maar ik heb gelezen, zelfs op zijn eigen Facebook, dat het een groot succes was!
Gratis festivals zoals deze vallen helaas steeds vaker weg en dat mag niet gebeuren. Ik hoop oprecht dat er 36e keer zal komen. Aan de kwaliteit van de bands zal het echt nooit liggen. Meestal is er meer 1 probleem: het weer. Tip voor de volgende keer; laat je niet tegenhouden!!! Poncho, paraplu plus schoenen die tegen een stootje kunnen en naar Elsloo ermee!!!
Check hieronder nog wat foto’s van Jonny Ladeur. [Facebook // website]

[wonderplugin_slider id=”9″]

 

.

Vorig artikelLouis Berry – 25 Reasons
Volgend artikelSunday Kids – Southside

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in