Wie? St. Tropez & The Ten Bells.

Waar? Nieuwe Nor, Heerlen.

Wanneer? 20 januari 2017.

Een datum wat al een hele poos in de agenda stond was 20 januari. Dit natuurlijk vanwege het feit dat de Amsterdams garage punk rock band St. Tropez in de Nieuwe Nor te Heerlen zou spelen! Het is natuurlijk geen geheim meer dat dit de boys van Go Back To The Zoo zijn die nu een geniale richting zijn op gegaan. Doen wat ze leuk vinden: muziek maken!
Mede dankzij hun deelname aan de Popronde in 2015 is het hun gelukt om weer goed in de spotlights te komen. Natuurlijk vanwege de toch wel bekende naam maar nog meer vanwege het feit dat elke show legendarisch werd. Alles uit de kast halen, niets was te gek! Daarom stond die vrijdag 20 januari met rood omcirkeld.
Maar niet alleen St. Tropez speelde, in het voorprogramma stonden The Ten Bells. Deze jonge band heeft Nu of Nooit gewonnen en daardoor hebben zij de eer om Pinkpop 2017 te openen. Daarbij is het geen onbekende naam op CamielMusic want er heeft al een recensie op CamielMusic gestaan over hun debuut EP.
Tijd voor het concert dus!

Zoals gezegd, The Ten Bells in het voorprogramma. ‘Hear Ye! Hear Ye’ is de naam van die EP en dat is echt een perfecte titel. De muziek knalt erop los en is een duidelijk geval van gas geven, herkenbare sound laten horen en uitstraling hebben. Dat laatste komt zeer zeker door frontman Sven Vek. Hij probeert het publiek lekker te maken en met veel enthousiasme alle nummers te brengen. Ik blijf ook zeggen dat het veel raakvlakken heeft met The White Stripes, mij lijkt dat ook een heel fijn compliment! Naast Sven wil ik ook zeer zeker Wesley Ferfers op drums, Robbert Blondeau op gitaar en Bert Luja op de bas benoemen. Alle vier laten ze horen plezier te hebben maar ook zeer zeker kwaliteit. Ik weet zeker dat Pinkpop helemaal goed komt!

Door naar de Amsterdamse toppers, door naar St. Tropez! Het begin is misschien wat vaag te noemen, het lijkt op wat inspelen, wat pielen maar het is toch gewoon ook het eerste nummer van het album: ‘Time’. Om eigenlijk daarna lekker door te gaan met ‘Cut Me Loose’. Daar tonen ze meteen aan uit zoveel klasse te bestaan. Lars Kroon op de basgitaar en de leadvocals en het staat ook als een huis. Waar vroeger Cas Hieltjes de frontman was, mag hij juist lekker gassen op zijn half afgebroken gitaar en broerlief Teun die etaleert zijn klasse ook des te meer op gitaar. Op de drums is het nog steeds Bram Kniest die lekker kan vlammen. ‘Fake It’ mag ik absoluut niet vergeten te noemen want dat is echt zo’n nummer waar je alleen maar meer en meer van wilt horen en wat bijna niet hard genoeg kan. Heerlijk!
Natuurlijk worden er bekende nummers gespeeld maar er worden ook enkele nieuwe nummers gespeeld die op de komende EP zullen staan. Waaronder ‘Democracy’ en een track welke werkelijk waar misschien maximaal 30 seconde duurde waar Lars in een ontzettend tempo heel veel woorden uit brengt. Pure punk! ‘Por Que Why’ is een blijft een geniaal nummer met ook een sterk begin. Deze staat op het allereerste EP’tje van de heren.
Helaas is het mijns inziens wat slapjes vanuit het publiek en heeft Limburg weer wat last om dichterbij te komen en echt los te gaan. Natuurlijk heeft dit wel wat invloed op het spelen en misschien ook wel op het enthousiasme van de mannen op het podium. Desondanks laten ze toch zien veel energie erin te willen stoppen want Cas vliegt regelmatig van zijn plek naar zijn broer aan de andere kant van het podium.
Natuurlijk staan de meest bekende nummers ook op de lijst van St. Tropez om te spelen. Denk aan ‘Which Side Are You On’ (waar Bram die heerlijke lage stem op kan zetten, master!), ‘Son Of God’ en ‘Order’ (wat wordt hier een chaos geschept en een bak herrie gemaakt!). Er wordt heerlijk en keihard afgesloten met ‘I Wanna Live In St. Tropez’. Ook zo’n track waar je eigenlijk bij hoopt: laat ‘m AUB langer duren!

Wat een heerlijke avond voor de muziekliefhebber! Waar talenten zoals The Ten Bells zich klaar maken voor Pinkpop is het voor St. Tropez natuurlijk allemaal niet nieuw. Ze doen ze gewoon wat ze willen doen: spelen, heel veel en hard spelen! Voor wie er niet was…. Jammer maar probeer echt zo’n show mee te pakken! Zeker als je van deze muziek houdt. Het is een aanrader. Absoluut!

Foto’s: Jonny Ladeur & Jeffrey Blondeau.

[wonderplugin_slider id=”7″]

 

.

Vorig artikeltraumahelikopter – Another Year
Volgend artikelChance The Rapper feat. Knox Fortune – All Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in