_MG_9581_Lucas_Hamming_Nieuwe_Nor_Heerlen_Mitchell_Giebels_WB_900 (Mobile)

Wie? Lucas Hamming.

Waar? Nieuwe Nor Heerlen.

Wanneer? 12 februari 2016.

Lucas Hamming time! Eigenlijk al vanaf moment één bij het programma De Beste Singer Songwriter viel deze jongeman me op. Niet een doorsnee zangertje maar iemand met een persoonlijkheid. Niet een simpel gitaartje maar gewoon lekker knallen. Ook bijvoorbeeld zijn nummer, Leather Jackets Rock ’n Roll, was een schot in de roos. Dat was een ode aan Alex Turner van de Arctic Monkeys, een van zijn voorbeelden. Uiteindelijk hoor je dit geheel ook terug in zijn muziek.
Na het programma een EP te hebben gemaakt, The Perv In Perfection, maar daarna ook vervolgens een geheel album, HAM, te hebben uitgebracht werd het uiteraard ook tijd voor een clubshow. Top!

Even toch een speciaal woordje ook aan het voorprogramma, Burning Down The House. Deze Heerlense boys lieten een prima indruk achter aan het publiek. Het heerlijke gitaarwerk, de fijne baslijn, de sterke drums maar ook de uitstekende zang zorgde voor een fijne warming up voor Mister Lucas Hamming himself. Deze band heeft zeker genoeg potentie om te groeien!

_MG_9464_Lucas_Hamming_Nieuwe_Nor_Heerlen_Mitchell_Giebels_WB_900 (Mobile)
Dan dus door naar waar toch wel de meesten voor kwamen, Lucas Hamming. Zoals gezegd, ervaring op het gebied van maken van muziek en het geven van shows heeft deze jongeman genoeg maar nu is het toch echt zijn eigen ‘HAM’ tour. Samen met zijn band was het vanaf het eerste moment raak. Een wat donker begin maar zijn energie straalt ervan af. Het is ook niet alleen Lucas die er zin in heeft, alle vier de bandleden stralen uit dat ze willen spelen. Wat verder opvalt is de hele toffe samenzang, op de plaat is dat al goed te horen maar live moet het ook maar eventjes werken…. Dat doet het! Ook de ‘interne’ dolletjes zijn top om te zien! Naast dat de nummers dus rete strak gespeeld worden is er ook tijd voor humor in de show. Lucas is eigenlijk altijd wel in voor een dolletje. Even testen hoe hard er geschreeuwd kan worden middels decibellen… Zelfspot hebben om het te geinen over zijn puist…. Het maken van een selfie met een camera van een jeugdige fan om vervolgens op de proppen te komen met een heuse polaroid camera… Hij zorgt ervoor dat het publiek erbij betrokken wordt en dat wordt erg gewaardeerd. Ook een serieuze kant laat ie zien, bijvoorbeeld een nummer voor zijn vriendin ‘Saving Grace’ waarop zijn vriendin schijnbaar vroeg… Wie is Grace? (te gek toch!) Maar ook het nummer Don’t You Go welke gaat over zijn overleden tante was heel erg puur en intiem.

_MG_9566_Lucas_Hamming_Nieuwe_Nor_Heerlen_Mitchell_Giebels_WB_900 (Mobile)

Verder is het een show vol power, vol klasse en vol steengoede nummers. Ze werken! Nummers zoals Never Let You Down, The Perv in Perfection, Wood For The Trees en uiteraard Mojo Mischief bevestigen dat Lucas Hamming een artiest is die zeker weten een blijvertje is.
Met zijn humor, energie en houding kan hij zeker wel ervoor zorgen dat hij heel Nederland en hopelijk ook erbuiten van hem laat houden. Die internationale klasse à la Alex Turner heeft hij in ieder geval!
De Nieuwe Nor, die toch redelijk goed gevuld was, heeft een fijn, energiek, knallend avondje gehad. Ik zou Lucas Hamming hoe dan ook een plekje geven op Pinkpop… Maargoed, dat is mijn mening!

(Foto’s made by Mitchell Giebels, http://mitchellgiebels.com/concerts/)

_MG_9574_Lucas_Hamming_Nieuwe_Nor_Heerlen_Mitchell_Giebels_WB_900 (Mobile)

Vorig artikelTosk – Blue City
Volgend artikelSoul Sister Dance Revolution – Sun Makes The Shade

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in