Wie? HAEVN.

Waar? Stevenskerk, Nijmegen.

Wanneer? 16 juli 2016.

HAEVN Stevenskerk (2) (Mobile)

Afgelopen zaterdag begonnen in de Stevenskerk weer de jaarlijkse “special” concerten tijdens de Vierdaagse Feesten.
In een aparte omgeving, een prachtige kerk, met een geweldige akoestiek (maar ook nagalm), wordt er heel wat gevraagd van de optredende artiesten. Marike Jager is dit jaar de presentatrice (waar het eerder Jan Douwe Kroeske was) en zij kondigde het eerste optreden uit deze serie concerten aan: HAEVN.

Een groep die eigenlijk ontstaan is nadat twee liedjes van Marijn van der Meer en Jorrit Kleijnen opgepikt zijn geworden door respectievelijk Volvo en BMW. Het liedje voor de Volvo reclame (Where The Heart Is) werd door een medewerker bij toeval op YouTube gevonden en “zo is het allemaal begonnen”. Toen meteen daarna ook BMW kwam voor een ander nummer (Finding Out More), en ook beide liedjes door de radio werden opgepikt, en daardoor Serious Talent werden, ging het snel en was een band noodzakelijk. Dit alles kwam in het interview van Marike Jager met Marijn en Jorit naar voren, voordat zij met hun optreden in de Stevenskerk begonnen.

Hun muziek, heel erg sferisch en filmisch, past heel erg goed in deze omgeving, de uitverkochte kerk reageerde dan ook heel erg enthousiast op hun optreden. Natuurlijk werden ook beide hits gespeeld, welken ook in een speciale setting (Jorit achter de vleugel) werden uitgevoerd. Tot slot zong Marijn nog solo een song, welke hij had geschreven in de tijd dat hij in het Radboud-ziekenhuis lag in verband met een tumor, welke gelukkig goedaardig bleek te zijn.
Al met al een geslaagd optreden, wat, zoals eerder gezegd door de omgeving, een andere benadering kost!!
En zij hebben dit met verve gedaan!!

Eric Rodigas, gastschrijver (oftewel mijn vader).

Vorig artikelJamie Lidell – Walk Right Back
Volgend artikelLee Walker, DJ Deeon en Katy B – Freak Like Me

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in