Flying Horseman
Flying Horseman @ Volt, Sittard.

Wie? Flying Horseman.

Waar? Muziekodroom, Hasselt.

Wanneer? 18 december 2015.

Afgelopen vrijdag, 18 december, stond het concert van Flying Horseman op het programma. Het was de eerste keer Muziekodroom te Hasselt voor mij maar zeker voor herhaling vatbaar! Knus, goed geluid en heel aardige mensen om ons heen!
Tevens was dit mijn laatste concert van 2015 maar dit gold ook voor Flying Horseman zelf! Het was voor hen de afsluiting van het eerste stukje touren en uiteraard gaan ze in 2016 weer verder! Heel fijn om de band wederom live te aanschouwen. Het is de derde keer. Muziekgieterij te Maastricht, Volt in Sittard en dus Hasselt.
Na lovende recensies over hun laatste album, Night Is Long, door meerdere media op internet of krant was het dan tijd om Bert Docxk en consorten middels de tour iedereen te overtuigen. Is dit gelukt?

Na een knallend voorprogramma van Melting Time was het tijd om de zaal in te gaan: Flying Horseman! Zoals gezegd, het album ‘Night Is Long’, heeft goede kritieken gekregen (ook bij mij check hier). Live weet ik ook wel wat de kwaliteit is van de band maar het is toch altijd even spannend!
Het begin van de show is ‘Faithfully Yours’. Waar ik bij het schrijven van de recensie niet op kwam, kan ik nu wel melden! Het gitaar riffje lijkt veel op De Staat! Alleen maar een compliment uiteraard. Maar vanaf moment één is het spot on: geen enkel moment van twijfel. Vervolgens de openingstrack van het album, ‘Wild Colours’. Het Afrikaanse ritme met de mooie samenzang is een genot voor het oor.
Dan de energie even flink omhoog met ‘Brother’. Wauw! Live is ie nog monsterlijker en beter!!! Maar natuurlijk staat daar tegenover om wat rust te pakken met ‘Little Boy’. Puur.
Ik ben vergeten wanneer het nou precies gebeurde maar in al het gitaarwerk kreeg Bert het voor elkaar om zijn snaar te slopen en aangezien hij maar 1 gitaar bij zich had werd deze vakkundig gemaakt.

Ook worden er nummers gespeeld van de eerdere albums, uiteraard. Onder andere ‘Lucile’ van het album City Same City. ‘We Are One’ blijf een apart nummer maar wel ene die steeds beter wordt naarmate je ‘m vaker hoort.
Natuurlijk komen de twee meest lange nummers van het album ook voorbij. De afsluiter van de plaat is ook de titeltrack: ‘Night Is Long’. Live wordt het nog meeslepender, dreigender en natuurlijk muzikaler. Iedereen kan excelleren en erin opgaan. Vervolgens de single, ‘Money’. Een van de beste nummers van Flying Horseman die gemaakt zijn. Hier voel je zoveel passie en energie is, zeker live! Niet normaal hoe goed!

Flying Horseman (5) (Mobile)

Na ’terugkomst’ (van het podium afgaan is moeilijk daar) spelen ze nog twee nummer van eerdere albums. Maar, het is niet voor niets de laatste show, mag Bert wederom een snaar repareren! Toeval? Ochja, wel leuk om mee te maken! Bij het spelen is voornamelijk ‘We Care’ is echt fenomenaal! De energie, de spanning die wordt opgebouwd… Heerlijk.

Ik doe het elke keer en nu ook weer… Het benoemen van alle leden: Alfredo Bravo op drums, Milan Warmoeskerken op gitaar, Loesje & Martha Maieu op synths en achtergrond zang, Mattias Cré op basgitaar en natuurlijk dan Bert Dockx op gitaar. Het is een band die elkaar natuurlijk door en door kent. Gewoonweg super, klasse!
Dus als je nog ergens kan gaan kijken in Nederland of België….. Doen! Je zult er never nooit spijt van gaan krijgen!!!!

Hier het nummer ‘Money’:

Vorig artikelGary Fomdeck – I’ll Be There This Christmas
Volgend artikelSongs About Birth

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in