Wie? DeWolff.

Waar? Nieuwe Nor, Heerlen.

Wanneer? 31 maart 2016.

DeWolff (2) (Mobile)

Dit zal zeker geen ‘normale’ recensie zijn! Het is een hele grote combinatie van enkele activiteiten op deze toffe donderdagavond. Het begon allemaal met de opening van de foto expositie van vriend en collega Mitchell Giebels. Hij heeft de mogelijkheid gekregen en gegrepen om in zijn nog jonge carrière al een expositie op te zetten. Zijn prachtige foto’s hangen in de entree van de Nieuwe Nor alsmede in het café. Het gaat om concertfotografie dus er hoorde ook uiteraard muziek bij. Die muziek werd verzorgd door No Man’s Valley, een bevriende band van Mitchell welke hij ook al op de gevoelige plaat heeft gelegd. Ze speelden semi akoestisch en dat is toch een hele andere beleving als het ‘echte’ werk. Desondanks was het echt super. Intrigerend, donker maar ook op momenten duidelijk aanwezig! Een mooi muzikaal begin.

No Man's Valley (2) (Mobile)

Door naar de concertzaal, daar stonden de boys van Breaking Levees. Dit viertal uit Amsterdam heeft voor de volledige uitverkochte zaal een heel erg goed visitekaartje afgegeven! Het was op en top af. Helaas nog geen echt werk op een schijfje maar als dit komt zal het een succes worden!
Na deze tweede hele fijne opwarmer was het dan toch tijd voor de heren van het hoofdprogramma: DeWolff. Met een nieuwe backdrop stonden ze daar toch weer mooi. Zoals gezegd, volledig uitverkocht en iedereen kon niet wachten. Met een heel tof begin met een nummer van hun laatste geweldige album Roux-Ga-Roux, ‘Black Cat Woman’. Waar DeWolff ook om bekend staat is het veelzijdige spelen. Ze laten niets aan het toeval over en weten eigenlijk ook elke seconde te entertainen. Met ‘Satilla No. 3’ is het uiteraard raak, gewoon plankgas en gaan.
De afwisseling tussen nummers is uiteraard perfect, ‘Stand Up Tall’ en ‘Dance Of The Buffalo’ combineren perfect en de heren laten weer grandioze jamsessies horen. Of het nou Pablo is op zijn gitaar, Luka op de drums of dat Robin zijn hammond weer toeren laat maken…. Het is een feest!
De heren hebben zich alleen maar meer en meer ontwikkeld…. Hele toffe samenzang vaker en Luka laat horen dat hij over een stem beschikt waar je je niet voor hoeft te schamen!
Een nummer wat blijft hangen is ‘Lucid’. Mede door die hoge stukjes maar ook vanwege die individuele overgang naar het energieke. Daarbij komen de muzikale kwaliteiten van een ieder weer in de spotlights te staan en dat is en blijft gewoonweg genieten. Het publiek staat vaker ook ademloos te kijken hoe ze het voor elkaar krijgen…. Energiek, speels maar met zoveel kwaliteit!!

DeWolff (1) (Mobile)

Mijn favoriet is en blijft ‘Restless Man’ maar dit deden ze zo anders dat je het al bijna niet herkende! Het werd lekker opgerekt en hier mocht Luka ook weer excelleren. Top gedaan! Het laatste nummer van hun stuk was ‘Love Dimension’. Ook zo’n track wat je eindeloos kan horen. Catchy gitaar, de hammond die duidelijk deuntjes laat horen en de drums die niet te missen zijn! Het enige wat je misschien mist is een achtergrondkoortje maar uiteraard mag Heerlen hiervoor zorgen, dat werd met veel plezier gedaan en dit deed de jongens zichtbaar goed.
Als toegift deden ze ‘Gold and Seaweed’, het eerste nummer ooit gemaakt. Natuurlijk is het zomaar even het nummer spelen maar damn zeg…. Wat maken ze hier weer een pareltje van!!! Luka mag echt helemaal losgaan in een drumsolo en het energielevel stijgt en stijgt…. Helaas komt aan al het goeds een eind!
Na bijna twee uur spelen, wat aanvoelde als een geweldige trip, is de DeWolff show weer een afgesloten hoofdstuk. Wat zijn het toch geweldenaren die ook zelf enorm genieten van de muziek…. Dát is ook echt een voorwaarde om dit te kunnen doen: plezier hebben!
Mission Accomplished.

Vorig artikelMichael Kiwanuka – Black Man In A White World
Volgend artikelRoyal Blood – Where Are You Now?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in